THE GUARDİAN'DAN ÖZEL EK: "BODRUM: SONSUZ MAVİLİKLERİN ÜLKESİ"
17.07.2024 12:00

Bodrum turizminde önemli bir yeri olan İngiliz pazarına yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Özellikle 2025 yılı turizm pazarlama hedefleri doğrultusunda The Guardian gazetesinde 13 Temmuz 2024 tarihinde Bodrum turizmini tanıtmayı amaçlayan özel bir ek yayınladı.

Dünyanın en saygın yayın organlarından ve İngiltere gazeteciliğinin köşe taşı olan The Guardian, günlük yaklaşık 3 milyon baskıyla büyük kitlelere ulaşabilmektedir.

The Guardian’ın çıkardığı bu özel ekte yer alan "Bodrum: Sonsuz Maviliklerin Ülkesi", Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), TAV Milas-Bodrum Havalimanı ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) işbirliğiyle hazırlandı.

Turizm için güç birliği yapan bu kurumların ortak girişimiyle, Bodrum'un çeşitli cazibe merkezlerini ve canlı kültürünü İngiltere'deki geniş bir kitleye tanıtmak amaçlandı.

Ek, Bodrum'un muhteşem plajları, tarihi yapıları, gastronomik lezzetleri ve hareketli gece hayatı hakkında derinlemesine bilgiler sunarken, aynı zamanda yazı aralarında yer alan QR kodlarıyla BODTO-BODER-TGA ve diğer sponsorların desteği ile hazırlanan Bodrum tanıtım filmleri arasından en çok izlenme oranına sahip olan BLUE-Sandal Maker ve WHITE-The Tourist kısa filmleri sunuldu.

Bodrum’un tüm yönlerini vurgulayarak, Bodrum'u İngiliz turistler için birinci sınıf bir seyahat destinasyonu olarak konumlandırmak hedeflenirken gazete içindeki detaylı makaleler, etkileyici fotoğraflar ve pratik seyahat ipuçları ile okuyucuları büyülerken, Bodrum'u bir sonraki tatil yerleri olarak düşünmeye teşvik etmek amacıyla tasarlandı. Bununla birlikte İngiltere’nin tamamında dağıtılan gazetelerle Bodrum İngiltere pazarına etkili bir şekilde ulaşarak "sonsuz maviliklerin ülkesi"ni deneyimlemek isteyen yeni bir turist dalgasını çekmek hedeflendi.

Bu çaba, sadece Bodrum'un doğal güzelliklerini ve zengin kültürel mirasını vurgulamakla kalmamış, aynı zamanda bölgenin uluslararası çekiciliğini artırma konusundaki kararlılığını da göstermiştir.

Sonuç olarak, Bodrum İngiltere'deki seyahat severler arasında artan görünürlük ve ilgi ile turizm sektöründe daha da güçlenecektir. Bodrum’un İngiltere pazarındaki tanıtım çalışmaları önümüzdeki dönemde de sürecektir.