KARŞI KIYI KALİMNOS’TAN ODAMIZA ZİYARET
14.06.2024 13:17

Kalimnos Belediyesi Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Popi Koutouzi 14 Haziran 2024 Cuma günü Bodrum Ticaret Odasına ziyarette bulundu.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Gürkan Topan, Fatma Nur Tuncer ve Meclis Başkan Yardımcısı Sinan Cingöz’ün hazır bulunduğu görüşmede gündem egenin yakın iki kıyısı arasındaki ilişkiler oldu.

013-001.jpg

Kalimnos Belediyesi Başkan Yardımcısı Popi Koutouzi, kapı vizesi hakkında yanlış bilinen bazı hususlar da bildirimlerde bulundu. Koutouzi yaptığı açıklamada, “Turgutreis-Kalimnos arası karşılıklı seferlerle iki kıyıyı birleştiriyoruz. Bu yıl ise kapıda vize uygulaması ile 7 gün boyunca, 10 Ada ve tüm Yunanistan’da geçerli, tek girişlik vize ile misafirlerimizi bekliyoruz.” diyerek kapıda vize uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.

BODTO heyeti, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, üyelerin vize almada yaşadıkları sorunların çözümü için çalışma yürütülmesini talep etti.

Son günlerde gerek vize randevusu gerekse verilen vize sürelerinin kısalması sebebiyle Odamız üyelerinin mağduriyet yaşadıklarını söyleyen BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, “iki ülke arasında prosedürleri azaltmalı ve hızlı bir süreç yönetmeliyiz. Vize işlemlerinin hızlı ve kolaylaştırılması konusunda katkı vermenizi talep ediyoruz. Özellikle mavi yolculukta ülkemiz bayraklı yatlara getirilen adaya giriş ücretlerindeki azami artışın iptal edilmesini bekliyoruz. Adaya girişlerde personel azlığından dolayı oluşan yoğunluk, gölgelik ve temizlik gibi konularda çalışma yürütülmesi oldukça önemlidir.” dedi.

Ziyaret karşılıklı değerlendirmelerin ardından sona erdi.