BELEDİYE BAŞKANI MECLİS TOPLANTIMIZA KATILDI
28.06.2024 10:24

Bodrum Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımı ile gerçekleşti. 27 Haziran Perşembe günü BODTO konferans salonunda yapılan toplantıda Meclis Üyeleri sektörlerine dair sorunları Başkan Mandalinci’ye aktarma fırsatı yakalarken Bodrum turizmi, ticareti ve ekonomisi üzerine istişare edildi. Toplantıda İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan da hazır bulundu.

2-065.jpg

Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşen toplantıda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci önceliklerinin çevre temizliği olduğunu vurgularken, oluşturdukları tasarruf paketi ile fuzuli harcamaların önüne geçerek temizlik işlerindeki personel sayısını arttıracaklarını ve Bodrum’u daha temiz daha yaşanabilir hale getireceklerini belirtti ve şöyle dedi: Guletlerimiz, tırhandillerimiz, plajlarımız, işletmelerimiz hepsi yüksek kalitede, temizlik konusunda da bu böyle olmalı.”

6-024.jpg

Muğla ile koordineli çalışılıyor

Bodrum’u hak ettiği Avrupai standartlara kavuşturacaklarının da sözünü veren Başkan Mandalinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını ve Bodrum’un bunca yıl Muğla’dan alamadığı desteğe sonunda kavuştuğuna vurgu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da özel teşekkürlerini sunan Mandalinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bölgesel daire başkanlıkları kuracağını ve böylece Bodrum’a daha fazla hizmetin geleceğini duyurdu.

Bodrum’da yeni şeyler aramaya gerek olmadığına elimizdeki değerleri iyi değerlendirmek gerektiğine işaret eden Bodrum Belediye Başkanı özellikle değirmenler bölgesini iyileştirmek, antik tiyatronun düzenlenmesi, çarşıda yer alan kilisenin restorasyonu, doğru yerde doğru planlama ve halkın istediği noktalarda marinalar yapmak ve deniz turizmini geliştirmek, çarşının görsel açıdan iyileştirilmesi, su krizine karşın tasarruf önlemleri, kış turizmini geliştirici sürdürülebilir spor faaliyetler yürütmek gibi konulara dikkat çekti.

Başkan Mandalinci: “Hepimiz Bodrum’a değer katmalıyız.”

Çevre temizliği, güvenlik ve Belediyenin işleri hızlı yapması için sistem kurmanın kendileri için öncelik olduğunu belirten Başkan Mandalinci, “En kötü plan bile plansızlıktan iyidir.” sözünü hatırlatarak her konuda planlama içerisinde olduklarını açıkladı. “Mimari ekibimiz ile sokak sağlıklaştırma projesi hazırlıyoruz ve model alanlar hazırlıyoruz. Amacımız Bodrum’da her sokağın mimari bütünlük içerisinde temiz, güvenli ve Bodruma yakışacak kalitede olması, her şeyimizin Avrupai standartta olması lazım. Hepimiz Bodruma değer katmalıyız. “dedi.

Bodrum’da kontrolsüz büyümenin de önüne geçmek istediklerini açıklayan Başkan Mandalinci artan nüfus ve trafik sorununa karşın alternatif yollar yapmanın bir zorunluluk haline geldiğine değindi ve “Bodrum’da deniz yolu ulaşımını da bir düzene oturtacağız ve deniz taksileri devreye sokacağız. Ayrıca 1” Temmuz’da feribotumuz ile Bodrum-Turgutreis- Didim seferini de başlatıyoruz.” dedi.

4-051.jpg

Meclis üyeleri sorunları aktardı

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin konuşmasının ardından söz alan Meclis Üyeleri işletmelerde yaşanan ruhsat karmaşasını hatırlatırken, kafe olarak hizmet veren mekanlarda canlı müzik ruhsatı aranmasının büyük soruna yol açtığına değindi.  Meclis Üyeleri planlama sorunu, Bodrum çarşısında kötü görüntü teşkil eden gölgelikler, inşaat artıklarının geri dönüştürülmemesi ve depolama alanlarının eksikliği, reklam panolarının yarattığı görüntü kirliliği, gemi yanaşma iskelesi çevresindeki park sorunu, kaçak yapılaşma, bozulan Bodrum silueti, inşaat yasakların uymayanların yarattığı problem, kalifiye personel bulmadaki sorun, ilçedeki Yunan adaları reklamları, mahalle aralarına yayılan süpermarketler, ekmek zammı gibi konulara değindi.

3-055.jpg

Tasarımcı Meclis Üyesi Sergi Açacak

Toplantıda Meclis Üyesi, Mücevher Tasarımcısı Ali Rıza Akdolu 02-15 Temmuz tarihleri arasında Inspera’da gerçekleştireceği heykel sergisi hakkında meclis üyelerine sunum yaptı. “Aliens” ismini verdiği heykellerin pandemi dönemi ürünleri olduğuna dikkat çeken Akdolu, Inspera’nın ilk solo sergisini yapacak olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade ederek meclis üyelerini sergisine davet etti.

BODTO Costa firmasını Bodrum’a getirdi

Meclis Başkanı İlhan Ersan toplantıda yakın zamanda TUI yetkililerinden bir yazı aldıklarını açıklarken BODTO’nun yürüttüğü yazışmalar ve girişim ile dünyanın en büyük kurvaziyer şirketlerinden olan Costa Cruises Kurvaziyer Firması’na ait Costa Fortuna gemisinin Bodrum’a gelmeye başladığını meclis üyelerine duyurdu. Bu konudaki çabalarından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u tebrik eden Ersan firmanın Türkiye’de sadece İstanbul ve Bodrum’u tercih ettiğini belirtti.

5-037.jpg

Haziran Ayı Faaliyetlerinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ve Mayıs Ayı Geçici Mizanının Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından sunulmasının ardından toplantı tamamlandı.