AMERİKALI ÖĞRENCİLERE BODRUM’U ANLATTIK
30.05.2024 12:13

Amerika’nın Virginia eyaletinde yer alan James Madison Üniversitesi Bodrum’a teknik gezi düzenledi. Üniversitenin Pazarlama Bölümü Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Timuçin Özcan ve Doç. Dr. Gizem Atav’ın yönetimindeki 25 kişilik 3. sınıf öğrencisi hem Bodrum’u gezdi hem de bölgedeki işkollarını ve pazarlama yöntemlerini öğrenmek üzere Bodrum Ticaret Odası’nda toplantıya katıldı. 29 Mayıs Çarşamba günü BODTO konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atilla Serttaş Yeme-İçme-Eğlence sektöründeki deneyimlerini, 5 Nolu Konaklama Meslek Komite Başkanı Yasemin Akpınar ise otelcilik sektöründeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

6-022.jpg

BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atilla Serttaş, Bodrum’daki eğlence sektörüne giriş yapmamın sebebi istatistiktir. Pazardaki eksiklikleri istatistik sayesinde gördüm.” derken, öncelikle hedef kitlesini belirlediğini ve ardından bu kitlenin ne tür müzikler dinlediğini inceleyerek işletmelerini kurduğunu açıkladı. Serttaş, en önemli konunun işletme kalitesi olduğuna değinirken, “Rekabet satış pazarlamada her zaman kapının içindedir. İyi müzik, iyi hizmet, iyi servis çok önemli. İşletme kalitesi her zaman en büyük rekabettir. Satış Müşterinin hayır dediği yerde başlar. Müşteri ile doğru iletişimi kurmak ve olumsuzluklarda pes etmeyip onları fırsata çevirmekte işin tüyosu.” dedi.

2-063.jpg

“Stajını yapmadığınız bir şeyin yönetimini yapamazsınız.”

İşletmelerinin arkasında kalabalık bir ekip olduğunu belirten Serttaş, en önemli konulardan birinin de yetkin çalışanlar temin etmek olduğunu belirtti. Yönetim Kurulu Üyesi Serttaş, markalaşmanın da pazarlamada mühim olduğuna değinerek insanlarda bir merak yaratarak pazarlardaki boşlukları doldurmak gerektiğini tavsiye etti.  James Madison üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Serttaş, öncelikle işin mutfağını öğrenmek gerektiğini vurgularken, “Stajını yapmadığınız bir şeyin yönetimini yapamazsınız.” şeklinde konuştu. Atilla Serttaş aile şirketlerinin de önemine değinerek kızı Irmak Serttaş ile yürüttükleri çalışmalardan örnekler sundu.

3-053.jpg

Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Timuçin Özcan ve Doç. Dr. Gizem Atav öğrencilere ilgisinden dolayı Bodrum Ticaret Odası yönetimine teşekkür ederken Bodrum’daki ürünlerin doğru pazarlama yöntemleri ile yurt dışına açılabilmesi için ellerinden gelen akademik katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti.

4-049.jpg

Öğrenciler BODTO’daki sunumların ardından Bodrum Yarımada turu yaparak arkeolojik yerleri, tersaneleri, gastronomik lezzetleri tadabilecekleri ve yerel ürünleri görebilecekleri işletmeleri gezdi.

5-035.jpg