KGK, FETHİYELİ KADIN GİRİŞİMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
28.05.2024 14:56

FTSO, kadın üyeleri ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliğe TOBB KGK Ege Bölge Başkanı ve Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve İcra Komitesi katılım sağlayarak, KGK’nin amacı, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıda BODTO 3 Nolu Meslek Komite Başkanı/Muğla KGK Başkan Yardımcısı Gamze Demirci ve BODTO 2 Nolu Meslek Komite Başkan Yardımcısı/Muğla KGK Üyesi Duygu Ağırman hazır bulundu. Demirci ve Ağırman ticarete atılmak isteyen kadınlara rol model olmayı ve iletişim ağlarını kuvvetlendirmeydi hedeflediklerini belirtirken sektörlerini tanıtarak kadın üyelerin sorularını yanıtladı.

02-012.jpg

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 23 Mayıs Perşembe günü, kadın üyelerine yönelik bir tanışma toplantısı organize etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın eşi ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Ertaş’ın da bulunduğu toplantıya; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Başkanı ve Muğla KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal başta olmak üzere icra komitesi üyeleri ve Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık katılım sağladı.

03-010.jpg

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Cumhuriyetimizin en değerli kazanımlarından olan kadın girişimcilerin gelişimini, iş hayatında söz sahibi olmalarını çok önemsiyoruz. Çağdaş bakış açısıyla kadınlarımız olmadan iş hayatımız eksik kalır. Büyük Önder Atatürk; ‘Dürüst olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. O da büyük Türk kadınını mesaimizde müşterek kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek ve en büyük desteğimiz yapmaktır.’ demiştir. Kadınlarımızı iş hayatında olmaya özendirmek için rol model olarak siz kadın üyelerimizin bir arada ve görünür olmanız çok önemli. Bu kapsamda TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulumuzun çalışmalarını destekliyoruz. Başkanımız Mehtap Şeniz Çahan ve ekibi ile tüm kadın girişimcilerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum. Ayrıca toplantımızın gerçekleşmesine destek veren Odamızın kadın üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

05-007.jpg

Başkan Çıralı’nın ardından bir konuşma yapan TOBB KGK Ege Bölge Başkanı ve Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, TOBB tarafından KGK’nın kuruluş amacı, Muğla KGK olarak İşimiz Temiz, Babalar ve Kızları, Öğrenci Topluluğu projeleri başta olmak üzere bugüne kadar yapılan çalışma hakkında bilgi verdi. Başkan Çahan, “Gerçekleştirdiğimiz ve sürdürdüğümüz tüm projelerin yanında, ekibimden de aldığım güç ile Muğla’da ve çevre illerde kadına dokunan pek çok konuya değiniyoruz. Paydaş kurumlarımızı sıklıkla ziyaret ediyor, işbirliklerimizi sürdürüyoruz. Gençlerle, büyüklerimizle, kooperatiflerimizle sürekli dirsek temasındayız. Kadın girişimciliğini arttırmak temel amacımız olsa da, birliğimizin ve odalarımızın da desteği ile ulaşabildiğimiz her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Sizlerin huzurunda, icra komitesi üyelerimiz başta olmak üzere tüm kadın girişimci kurul üyelerimize ve değerli girişimci kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

04-006.jpg

Toplantıda daha sonra FTSO üyesi kadınlar söz alarak, görüşlerini, talep ve önerilerini dile getirdiler. Etkinliğin sonunda günün anısına katılımcılara, barışın, kutsallığın, bereketin ve saflığın sembolü zeytin fidesi hediye edildi.