BODTO BAŞKANINDAN MANDALİNAYA KATMA DEĞER YARATALIM VURGUSU
23.05.2024 13:02

Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Mandalina Bahçelerinin korunarak gelecek nesillere bırakılması amacıyla katma değer yaratacak projeler üretmeye devam ediyor.

Bu kapsamda piyasada büyük beğeni toplayan Bodrum Mandalina gazozlarının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Burdur merkezli Asgüç Gıda Tarım Şirketi Yetkilisi /Şifa Doğal Maden Suyu temsilcisi Engin Güçlü ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Sorumlusu/ TARKO Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Demirağ ve iş insanı Vahit Öz ile bir araya geldi.

Bodrum Mandalina Gazozunu geliştirerek ihracatını sağlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Başkan Kocadon konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Bodrum mandalina bahçeleri bizim için bir kültür, bu kültürü korumak için de üretim yapmalıyız. Ancak son zamanlarda hepimizin bildiği gibi Bodrum mandalinamızın piyasa değeri çok düşük. Bu sebeple direkt mandalinayı satamıyorsak, kabuğu, suyu, yağı ile üretilebilecek ürünleri geliştirmeliyiz. Bu da bu işi iyi yapan şirketlerle fikir alışverişi yaparak ortaklıklar sağlamakla mümkün. Bu sebeple bugün Şifa Sodaları ile görüşme sağladık ve fikir alışverişinde bulunduk. Bodrum mandalinamız umuyorum ki yakın zamanda hak ettiği değeri yakalayacak ve bahçelerimiz üreticiler için cazip hale gelecektir.”

Konuyla ilgili çalışma içerisinde olduklarını belirten Şifa Doğal Maden Suyu temsilcisi Engin Güçlü ise Burdur merkezli firmalarının Bodrum şubesini yakında hayata geçireceklerini belirterek bu yatırım ile Bodrum’un yerel ürünlerine katma değer sağlamak istediklerini belirtti. Başkan Kocadon’a konuya ilgisi ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Güçlü, mandalina bahçelerinin korunması için katkı vereceklerini açıkladı.