BODTO Haberleri
KENT YÖNETİŞİM TOPLANTILARI BODTO’DA BAŞLADI
Değerli Üyelerimiz,
22.05.2024 12:58

Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen, Bodrum’un sorunları ve bunlara yönelik alternatif çözüm önerilerinin konuşulduğu Kent Yönetişim Toplantıları’nın ilki 21 Mayıs Salı günü Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ev sahipliğinde yapıldı. İlçenin sorunları, çözüm önerileri, stratejik plan oluşturma ve bütçeleme konularının gündeme alındığı toplantıda Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya, Erdem Ağan, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atilla Serttaş, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Mustafa Demir, BESIAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, Bodrum Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı Deniz Koca, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Birimlerinin Müdürleri, kamu kurumu ve STK temsilcileri ve basın mensupları yer aldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, toplantıda çıkacak verilerin 5 yıllık süreçte belediyenin yatırımlarına yön vereceğini dile getirerek “Bu toplantılar sonunda Bodrum’da faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçerek kaynak israfının önüne geçilmesi hedeflenmelidir.” dedi. 

 

Bodrum Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı Deniz Koca ise toplantının 3’er aylık periyodlarla yapılacağının bilgisini vererek “Bodrum ekonomisine ne katabiliriz, Bodrum’da ticaret erbaplarının, vergi mükellefi olanların ve dışarıdan gelenlerle nasıl entegre çalışabiliriz, bunu konuşacağız. Hepinizle daha verimli çalışabilmek için ileriki toplantılarda daha yoğun ve daha katılımcı gündemlerle talepleri 5 sene içerisinde hayata geçirmeyi diliyoruz.” diye konuştu.  

099.jpg

Başkan Kocadon’dan “Sıradan bir deniz kenarı kenti olmayalım.” vurgusu

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum’un bir turizm kenti olma niteliğini kaybetmeye başladığına vurgu yaparak şöyle konuştu; “Yerinde etkin yönetime, Bodrum’un kendine özgü kültürel yapısına uygun plana ihtiyaç vardır. Bunun için de bir stratejik plan yapmamız gerekmektedir. Bodrum’da yaşayanlar, 10 yıl sonra kendilerini nerede görmek istiyorlar? Bodrum bir kıyı kenti mi olmalı, yoksa turizm kenti mi olmalı? Özellikle son yıllarda Bodrum turizm kenti imajından çıkıp, deniz kenarındaki bir kent olmaya başladı. Maalesef Bodrum’un gidişatı için iyi bir şey değil. Çünkü 2002 yılında Bodrum’da 100 bin nüfus varken 50 bin yatağımız vardı. Yani nüfusa göre yatak sayımız yüzde elli idi. Bugün Bodrum nüfusunun 400 bin olduğu söyleniyor, yatağımız 100 bin. Yani dörtte bire düştük. Sanki Bodrum, deniz kenarında bir kent olmaya başlıyor. Bunu lütfen hep beraber gözden geçirip ayaklarımızı yere basacak şekilde turizmle ilgili konuşmamız lazım. Bodrum’un artık hayallere değil, planlanmış hedeflere ihtiyacı var.” dedi.

0100.jpg

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ise, uygulanabilir, anlaşılır ve etkin stratejik planlara ihtiyaç olduğuna vurgu yaparken BODTO 2024-2028 stratejik Planı hazırlığında olduklarını açıkladı. BODTO hizmet binasının stratejik planda hedef olarak yer aldığını ve daha sonra da uygulandığını vurgulayan Akkaya, kamu binalarının yarışma kültürü ile yapılmasının çok anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Akkaya ayrıca, Bodrum’un Muğla’nın önde gelen ilçesi olduğunu hatırlatarak, “Muğla’nın 13 ilçesinde toplam 1440 STK var ve bunların dörtte biri Bodrum’da, ayrıca ilimizdeki 34 bin firmanın üçte biri Bodrum’a kayıtlı. Bu oranlar Bodrum’un ticari çapını ve sosyal statüdeki gelişmişliği de ortaya koyuyor. Biz de bu zenginliği iyi değerlendirmeliyiz.” şeklinde konuşu.

Kamu hizmetini yerine getirirken, tüm kurum ve kuruluşlarla ortak hareket etmek istediklerini vurgulayan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan ise, “Sürdürülebilirlik ve verimliliği arttırmak için bu toplantılar çok önemli. Eskiden kaynaklar boldu, ihtiyaçlar azdı. Şimdi maalesef ihtiyaçlar çok, kaynaklar kıt. Biz bunu ne kadar verimli kullanabilir ne kadar sürdürülebilir bir politika izleyebiliriz, bunları tartışmamız gerek. Birçok kamu kurumu koordinasyonsuzluktan verimliliğini kaybediyor. İnşallah bu toplantılarla koordinasyonu en üst düzeye çıkaracağız. İşin sonunda da Bodrum için hayırlı işler yapacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

0101.jpg

Konuşmaların ardından katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantıda su israfının önlenmesi için tedbirler alınması, reklam panolarının azaltılması, ilçede spor alanları ve parkların çoğaltılması, Bodrum istatistiğinin yapılıp hangi alanlarda enflasyonun olduğunun belirlenmesi, kalifiye çalışan yetiştirmek için mesleki eğitimi merkezlerinin açılması, işgaliyelerin sonlandırılması, Belediyede 24 saat açık enformasyon müdürlüğü kurulması gibi talepler dile getirildi.