BODTO HEYETİ BAŞKAN ARAS’LA GÖRÜŞTÜ
01.08.2024 10:41

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ile Erdem Ağan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Atilla Serttaş ve Fatma Nur Tuncer 31 Temmuz Çarşamba günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Muğla ve Bodrum’un çeşitli sorunları hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Başkan Aras ile bir araya gelen Bodrum Ticaret Odası yöneticileri Bodrum’un en önemli sorunu olarak susuzluk ve altyapı eksikliklerine dikkat çekti. Ulaşım sistemindeki aksaklıkları da dile getiren heyet, Bodrum yolcu limanındaki lojistik ve ulaşım sorunlarının büyük bir mağduriyet yarattığına da dikkat çekti. Özellikle yaz döneminde insanların ulaşım araçlarına erişimde problem yaşadığını söyleyen Oda yöneticileri, konuya bir düzenleme getirilmesini talep etti.

Üyelerden tarımsal alanlardaki kaçak inşaatlar konusunda da çok fazla şikâyet aldıklarını bildiren heyet, “Tarımsal alanları korumak için Belediye ve idare hep birlikte bir önlem almalı. Biz konuyla ilgili Ankara’ya gereken bildirimleri yaptık, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

BODTO Başkanı: “Misafirlerimizin kıyılarımızdan serbestçe ve usulüne uygun bir şekilde faydalanması gerekir.”

Başkan Kocadon “Kıyı kullanımlarında büyük sorun yaşamaktayız. Bir an evvel bunun bir esasa bağlanması ve kentimize yakışır hale getirilmesi lazım, misafirlerimizin kıyılarımızdan serbestçe ve usulüne uygun bir şekilde faydalanması gerekir. Muğla Büyükşehir Belediyemizin de bu konuya hassasiyetini biliyoruz. İşbirliğine ve ortak çalışmalara Bodrum Ticaret Odası olarak her zaman hazırız.” derken Başkan Aras’a misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Başkan Aras, BODTO heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, dikkat çekilen konuların takipçisi olacaklarını bildirdi ve Oda yönetimine işbirlikçi yaklaşımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.