MUĞLA ARICILAR BİRLİĞİNDEN ODAMIZA ZİYARET
27.08.2024 17:23

Muğla Arıcılar Birliği(MAYBİR) heyeti ile Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u 27 Ağustos 2024 Salı günü BODTO hizmet binasında bir araya geldi.

MAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Veli Türk, 2.Başkan Yılmaz Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yıldırım Yıldırım, Besim Belen ile Gıda Mühendisi Yasin Kırgız’ın katıldığı görüşmede Muğla ilindeki arıcılığın son durumu hakkında görüşülürken, MAYBİR heyeti ülkemizde arılı kovanların %19’unun, bal üretiminin ise %20’sinin Muğla’dan gerçekleştiğini anlattı.

2008 yılında başlayan ve bu yıl 24-27 Kasım 2024 tarihlerinde Marmaris’te 8.si organize edilecek Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi hakkında da bilgilendirme yapıldı. Kongrede akademik bildirilerin sunulmasının yanında arıcılığın teknik ve ekonomik sorunları ve çözüm yolları tartışılırken, çeşitli yarışmalar ve paneller ve üreticilerin stantlarıyla birlikte sektörün geleceğine yön verileceğini aktaran MAYBİR heyetine çalışmalarından ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Muğla için arıcılığın geçmişinin çok eskiye dayandığını ve önemli bir ekonomik büyüklükle önemli bir marka değeri oluşturduğunu söyledi. Başkan Kocadon, Muğla Odaları ortaklığında, diğer iştirakçilerle birlikte GEKA finansmanı ile hayata geçirilen Muğla Apiterapi merkezinin gelecek yıllarda AR-GE çalışmalarıyla birlikte yeni ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak merkez olarak sektöre önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

MAYBİR heyeti Odamızı 8. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine davet ederken, Muğla arıcılığı ile ilgili görüş ve değerlendirmelerin ardından ziyaret sona erdi.