BANKA-KREDİ KARTI ZORUNLULUĞU
25.10.2024 14:17

18/10/2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 572)" hükümlerinin Oda ve Borsalarca da dikkate alınması gerekmektedir.

Anılan Tebliğ değişikliği ile 459 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Tebliğinin "Tanımlar" başlıklı 2 nci maddesine "Mükellef Olmayanlar" tanımı eklenmiştir. Bu tanımlamaya göre Oda ve Borsalar da 459 sıra No'lu Tebliğ uyarınca mükellef olmayan kapsamına girmiştir.

Aynı Tebliğ'in diğer değişik hükümleri gözetildiğinde; vergi mükellefi olanlarca, Oda ve Borsalara yapılacak 7.000 TL'yi aşan her türlü tahsilatın banka ve finans kurumları (kredi kartı dahil) aracılığıyla gerçekleştirilmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Bununla birlikte Oda ve Borsaların da vergi mükellefi olanlara yapacağı 7.000 TL'yi aşan ödemelerin de aynı yöntemlerle gerçekleştirilmesi zorunludur.

Üyelerimizin odamızda yürüteceği iş ve işlemlerde bu zorunluluğa dikkat etmesi gerektiğini önemle bilgilerinize sunarız.