Duyuru Arşivi
TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME IPARD PROGRAM ÇAĞRISI
18.07.2024 10:13

IPARD III 2. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “302 – Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme”

Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme IPARD Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanı, Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 28 Haziran 2024 tarihinde İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2021-2027 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur.

Bu destek “kamu katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

BAŞVURU YAPILACAK İLLER IPARD III Dönemi İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında destek almak amacıyla 81 ilden proje başvurusu yapılabilecektir.

Muğla İli Bodrum İlçemizde başvuru yapılabilecek proje uygulama alanları şöyledir;

Orman Köy Listesi: Gökpınar, Sazköy, Mazıköy, Güvercinlik, Çamlık, Pınarlıbelen, Tepecik, Çömlekçi, Kumköy, Çiftlik, Bahçeyaka, Çamarası

Kırsal Alan Listesi: Bahçeyaka, Çamarası, Çamlık, Çiftlik, Çömlekçi, Dağbelen, Gökpınar, Güvercinlik, Kemer, Kızılağaç, Kumköy, Mazıköy, Pınarlıbelen, Sazköy, Torba

Dağlık Alan Listesi: Yakakoy

Başvuru sahibi için genel kriterler:

• Gerçek veya tüzel kişi olmalıdır
  • 18 yaşından büyük, 65 yaşından küçük olmalıdır
  • Başvuru sahibi gerçek kişi ise kırsal alanda ikamet etmelidir
  • İstisnalar dışında yatırımlar kırsal alan da olmalıdır
  • Başvuru sahibi küçük ölçekli işletme sınırlarını aşmamalıdır
  • Kiralanmış mülk üzerinde yapılacak yatırımlarda uygundur
  • Mesleki yeterlilik kriterini sağlamalıdır (1 yıllık mesleki deneyim yada ilgili alanda diploma veya sertifika)
  • Makine parkları birimine sadece üretici örgütleri ve il/ilçe ziraat odaları başvuru yapabilecektir.

Program başvuruları 12.07.2024 tarihinde başlamış olup, Online Proje Başvuru Sistemi 16.08.2024 tarihi saat 18:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 29.08.2024, saat 18:00’dir.

Çağrı kapsamında desteklenecek başlıklar şöyledir;

Sektörler

Alt Sektörler

Kapasite

Bütçe