ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
29.02.2024 17:25

Bodrum Ticaret Odası Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısı 29 Şubat Perşembe günü Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat ve Bodrum İlçe Milli Emlak Müdürü Rıza Demir toplantıya davetli olarak katılırken Bodrum ticari yaşamını yakından ilgilendiren gürültü problemi, hafriyat sorunu ve ecrimisil problemi hakkında detaylı bilgiler verdi.

2-058.jpg

Müdür Bolat’tan Ortak Akıl Çağrısı

Müdür Bolat, Bodrum’un Yeşil ve Sürdürülebilir Turizme yönelmesi gerektiğinin altını çizerken Bodrum’un sorunlarını çözmek için halkın ve karar vericilerin bir araya gelerek uzlaşı sağlaması ve ortak akıl üretmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Bodrum’un en büyük sorunlarından biri alt yapı, Bodrum’un alt yapısı bütüncül ele alınmalı. Özellikle kanalizasyon sisteminin münferit olması büyük problem teşkil ediyor. Bunun yerine merkezi arıtma sistemini kurarak ekonomik tasarruf sağlamamız mümkün.” diyen İl Müdürü, hafriyat sorunu için de bütüncül bir çözüm hazırlamak gerektiğini belirtti. İnşaat hafriyatlarının geri dönüştürülebileceğine işaret eden Bolat, atıkların Milas’ta depolanmasının çözüm sağlamadığını söyledi.

Muğla’nın %60’ının orman olduğunu hatırlatan Müdür Bolat, iyi bir koruma-kullanma dengesi yaratılması gerektiğini açıklarken, yapılaşmanın büyük bir baskı yarattığına değindi. Muğla’da göreve gelmesi itibariyle ÇED raporlarına çok önem verdiğini duyuran İl Müdürü, imar kanununa iyi uyulması durumunda sorunların da azalacağına vurgu yaptı.

Müdür Ömer Bolat’ın konuşmasının ardından BODTO Meclis ve Komite üyeleri, ses kirliliği, restoranların aldığı canlı müzik ruhsatları ile gece geç saatlere kadar müzik yayını yapması, maden sahalarının doğal peyzaj üzerinde yarattığı baskı, su sorunu, denizden su arıtılması durumunda yaşanabilecek ekolojik baskı, Bodrum’da koyların ve denizin temizliği, Muğla’nın hava kalitesi gibi birçok konu gündeme getirilerek İl ve İlçe Müdürleri ile istişare ettiler.

5-032.jpg

Bodrum İlçe Milli Emlak Müdürü Rıza Demir ise “Bodrum’da kıyılardan iskele, dolgu, peyzaj düzenlemesi yapmadan yararlanmak ve bu alanları turizme kazandırmak çok zor.” derken ekonomi çarkının dönmesi için işletmelerin faal durumda olmalarının önemine değindi.

4-045.jpg

Bodrumdaki işletmelere ecrimisil konusunda duyarlı davrandıkları için teşekkür eden Rıza Demir, “Ecrimisil konusunda her türlü kolaylığı sağlamak için kapımız herkese açık.” şeklinde konuştu.

Şubat ayı faaliyetleri

Müdür Bolat ve Müdür Demir’in açıklamalarının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Şubat ayı faaliyetlerini sundu. Aday adaylarının ziyaretlerinin ardından Bodrum Belediye Başkan Adaylarının kendilerini ziyarete gelmeye başladıklarını ifade eden Kocadon 13 Şubat’ta AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un, 14 Şubat’ta ise CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci’nin BODTO’yu ziyaret ederek projelerini sunduklarını belirtti. Yeniden Refah Partisi Adayı Muhammet Abdullah Alpdündar’ın da Odayı ziyaret ettiğini açıklayan Başkan Kocadon, “Bağımsız bir Oda olarak herkese başarılar diliyoruz.” dedi.

3-048.jpg

3 Nolu Meslek Komitesinin organizasyonu ile Komite Üyesi Selim Kısaoğlu'nun öncülüğünde BODTO konferans salonunda “Barter Uygulamaları ve Potansiyel Barter Ticaretinin Bölgede Geliştirilmesi” konulu toplantı gerçekleştirildiğinin bilgisini de paylaşan BODTO Başkanı üyelerin barter ticareti konusunda bilgilendirildiklerini söyledi. 14 Nisan’da yapılması planlanan “Bodrum Ticaret Odası Üyeleri Arası Kürek Şenliği” hakkında da açıklamalarda bulunan Kocadon, tarihi biraz daha yaz aylarına çekerek daha fazla katılım sağlamak için yakında yeni bir duyuru yapacaklarını açıkladı.

Sunumların ve konuşmaların ardından Ocak Ayı Mizanı Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından sunuldu ve toplantı tamamlandı.