BODTO KÜREK ŞENLİĞİ YAPILDI
15.04.2024 11:57

14 Nisan Pazar günü Bitez Koyunda Bodrum Ticaret Odası (BODTO) üyeleri arasında kürek şenliği düzenlendi. BODTO ve Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü işbirliği ile Bitez Koyu’nda sabah saatlerinde başlayan şenlikte 22 teknede 88 sporcu mücadele etti. Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Meclis Başkan Yardımcısı Sinan Cingöz, Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Nur Tuncer şenlikte hazır bulundu.

02-011.jpg

Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü Başkanı Celal Gürsoy şenliğin amacının kürek sporunu yaygınlaştırmak olduğunu dile getirerek şöyle dedi: “Bodrum Ticaret Odası’na kayıtlı firmaların temsilcileri bugün burada bizlerle beraber. Mart ayından beri bizde antrenman yapıyorlar. Kürek sporu için güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. Organizasyonumuza 22 teknede 88 sporcu katıldı.”. Celal Gürsoy, yarışmaya BODTO üyelerinin yanı sıra Bitez Rowing ve Kocaeli’den Sümerspor kürekçilerinin de katıldığını sözlerine ekledi.

03-009.jpg

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Yarışların gelecek yıllarda daha da geniş bir organizasyon ile yapılabileceğini temenni ediyorum. Bu yarışma için yapılan hazırlık antrenmanlarından elde edilen gelirin tümü Bodrum Sağlık Vakfına bağışlandı. Şenliği organize etmemizde büyük destekleri olan Bodrum Halikarnas Kürek Kulübünün başkanı Celal Gürsoy’a ve yarışmaya ilgi gösteren tüm sporcularımıza teşekkür ederiz” dedi.

04-005.jpg

BODTO Başkanından koyları koruyalım vurgusu

Başkan Kocadon Bodrum’a su sporlarının çok yakıştığını ifade ederken, “Denizcilik kültürü ile harmanlanmış yarımadamızda spor dalları arasında en fazla denizle ilgili sporlar yakışıyor. Bu hem deniz kültürünü yaşatmak hem de denizlerimizi korumak adına çok önemli. Su sporları için öncelikle temiz koylara ihtiyaç var çünkü.” dedi.

05-006.jpg

Öğle saatlerine kadar yapılan yarışların ardından madalya töreni yapıldı, dereceye girenlere ödülleri verildi. Şenlikten elde edilen gelir ise Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.