GİRİŞİMCİ KURULLARI ÖĞRENCİLER İLE BİRARADA
28.02.2024 12:09

TOBB Muğla Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları ile MSKÜ iş birliğinde kurulan Genç ve Kadın Girişimciler Topluluğu ilk toplantısını gerçekleştirdi. BODTO 3 Nolu Komite Başkanı / KGK İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Gamze Demirci ve BODTO Üyesi GM Bilişim yetkilisi Mehmet Ali Demirci de toplantıda hazır bulundu.

2-057.jpg

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Muğla Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde, üniversite öğrencilerine girişimciliği aşılamak ve gençlerin fikirlerine yol gösterici olmak amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) işbirliğinde oluşturulan Genç ve Kadın Girişimciler Topluluğu ilk toplantısını gerçekleştirdi. 23 Şubat Cuma günü MUTSO ev sahipliğinde, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları ile ortak düzenlenen toplantıda, kurulların karşılıklı tanışmasının ardından, öğrencilere yönelik yapılabilecek çalışmalara yönelik fikir ve görüşler aktarıldı. Topluluğun önümüzdeki dönemde yapması hedeflenen çalışmalara ilişkin yol haritası oluşturuldu.

BODTO üyesinden sunum

Toplantının ardından GM Bilişim A.Ş  yetkilisi Mehmet Ali Demirci, firmanın faaliyetleri ve geliştirdikleri yapay zeka programına yönelik öğrencilere bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi. İşletmelerin tokenizasyon süreç geçişlerine örnek olabilecek Merkeziyetsiz Bilişim Teknolojileri Uzaktan Destek Platformu gmdestek.com tanıtıldı. Ek olarak yapay zekanın işletme döngülerinde kullanımı, kriptovarlıklar, ve KOBİler için örnek bir gelecek vizyonu çizildi.

3-047.jpg

KGK Aylık Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Program kapsamında bir araya gelen Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) il icra komitesi, topluluk ile gerçekleştirilen toplantı öncesi bir araya geldi. Aylık olağan toplantılarını gerçekleştiren KGK üyeleri, gerçekleştirmeyi hedefledikleri proje ve çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundular.