MAYIS AYI MECLİS TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK
01.06.2018 11:55

Bodrum Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 31 Mayıs Perşembe günü Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın yönetiminde gerçekleşti. Ersan yaptığı açılış konuşmasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli'inin kendileri ile iletişime geçerek projelerinden bahsettiğini belirterek Kuleli'nin projelerinin kendilerini heyecanlandırdığının altını çizdi ve ardından Kuleli'yi sunumunu yapmak üzere davet etti.

Prof. Dr. Tuncay Kuleli BODTO Meclisi'ne hitap ettiği konuşmasında dijital çağ ile birlikte tanıtım yöntemlerinin de değiştiğine ve her ülkenin kendini dijital pazarda da duyurması gerektiğine dikkat çekerek: Birleşmiş Milletler'in alt kuruluşları tarafından kalite göstergesi olan çeşitli sertifikalar verildiğini duyurdu. “Yerel destinasyonların küresel sertifikaları olmalı. Dünya'daki turistlerin en az %40'ı bu sertifikalara bakarak seyahat ediyor.” diyen Kuleli bu konuda Bodrum'daki tüm işletmeleri Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne (GSTC)  üye olmaya çağırdı.

Bodrum Ticaret Odasından Yeni Atılımlar

Bodrum Ticaret Odası'nda Sürdürülebilirlik Ofisi'nin ve bu doğrultuda Odanın Entegre Yönetim Sistemi çatısı altında Sürdürülebilirlik Süreci'nin kurulması ile birlikte çalışmaları başlattıklarından söz eden Denizcilik MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, sürdürebilir turizm konusunda dünyadaki eğilimlerden de bahsederek bu konuda bilgilendirme yaptı.

Sunumun ardından söz alan Bodrum Ticaret Odası Meclis üyeleri uluslararası sertifikasyonlara başvuru konusunda destek vereceklerini garanti ederek bu yapılanmanın Bodrum için çok önemli olduğuna ve uzun dönemde Bodrum'un kaderini değiştirebileceğine işaret etti.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Bodrum için yenilikçi ve akılcı çalışmalara her zaman olumlu yaklaştıklarına dikkat çekerek çalışma ekibine başarılar diledi.

Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder ise Sürdürülebilir Turizm konusunun yeni stratejik planlarının temel hedeflerinden biri olduğuna vurgu yaparak, Cumhuriyetin 100. Yıl hedefleri kapsamında bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Toplantı olağan gündemi ile devam ederken Odanın 41. Yılı nedeniyle bir pasta kesilerek tüm Meclis Üyeleri ile birlikte kutlama yapıldı. 41 yıldır Bodrum'a hizmet veren kurumda olmanın gururunu yaşayan Meclis Üyeleri arasındaki birlik beraberlik dikkat çekiciydi.