Duyuru Arşivi
TURİZM VE SANAT BİRLİKTE GELİŞTİRİLMELİ
29.02.2016 13:50

22 Şubat 2016 Pazartesi günü heykel sanatçısı Ender Güzey BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder'i ziyaret etti.

Bodrum Leleg Yolu projesi kapsamında eski yeni tüm yapılan çalışmalar hakkında kendisine bilgi verildi. 2014 yılında GEKA desteği ile yürütülen Bodrum Leleg Yolu projesi fizibilitesi hazırlanırken, 2015 yılında da projenin bir üst çalışması olarak, Bodrum Leleg Yolu'nun fiziksel altyapısının açılmasıyla da 18 ay sonra proje faaliyetleri sonuçlandırılacaktır.

Projenin tüm ayağının GEKA tarafından projelendirildiği belirtilirken, altyapı çalışmalarından sonra, üst yapı çalışmalarına ağırlık verilmesinin önemi vurgulayan Prof.Dr.Fuat Önder,  yürüyüş ve spor turizmi ile birlikte sanat ve tarihin de birlikte sunulmasıyla, uluslararası arkeolojik ve önemli güzergahlar içerisinde Bodrum'un yerinin önemli olacağını söyledi.

Ender Güzey ise, kendisinin de Bodrum Leleg Yolu yürüyüş yolu güzergahında bulunan sanat galerisinin sergi alanı olarak, ilgi çekici ve farklı olduğunu belirtti. Bu nedenle BODTO'nun çalışmaları ile sanatla birlikte üst yapının kurulmasının sürdürülebilir ve farklı turizm anlayışı içinde önemi üzerinde durdu.

Gelecek dönemde çalışmalarda ortak akıl oluşturularak, birçok destek mekanizmasının harekete geçilmesi için iletişimin devam etmesi yönünde görüşme tamamlandı.

Turizm ve sanat birlikte geliştirilmeli görüşü doğrultusunda 26 Şubat 2016 Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Adnan Diler Odamızı ziyaret etti.

Muğla Kültür Envanterleri'ni de hazırlayan Adnan Diler ile Bodrum tarihi ve sanatsal aktivitelerinin geliştirilmesine yönelik yapılacak uygulamalar ve faaliyetler görüşüldü.

Prof.Dr.Adnan Diler, TÜBİTAK desteği ile hazırladıkları Aspat Bölgesi projesi hakkında bilgi verdi. Araştırmada bölgenin tamamının alternatif turizm kapsamında öne çıkarılması için altyapısının hazırlandığını bu çerçevede hazine arazilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Heredot ve Leleg Uyagarlığı'nın tanıtılması için etkinliklerin planlanması görüşülerek, toplantı tamamlandı.