BODTO MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Ticaret Odası Eylül Ayı Olağan Toplantısı 1 Ekim 2024 Salı günü Meclis Başkanı İlhan Ersan Yönetiminde gerçekleşti.

5-041.jpg

Toplantıya BODTO meclis üyeleri, komite üyelerinin yanında Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Akdoğan da katıldı.

3-061.jpg

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Eylül ayı faaliyetlerini meclis üyeleri ile paylaştı. Başkan Kocadon özellikle Mekke Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan görüşmelerin detaylarını paylaşırken, yarın Odamız destekleriyle gerçekleşecek Türk Filmleri Haftası etkinliğine tüm üyeleri davet etti.  BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Bodrum Guleti Coğrafi İşaretinin tescilinin ilan edildiğini belirterek, sektöre markalaşma ve pazarlama açısından önemli katkı sağlayacak bu gelişmenin müjdesini verdi.

2-070.jpg

2020- 2024 dönemi Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Ceo’su Mustafa Özgen ÖZKAN’ın Kurumsal firmaların Bodrum’a bakışı ve tasarrufları” konulu sunumu ile toplantıya devam edildi.

6-027.jpg

Bodrum Her Kurumsalın Bulunmak İstediği Bir Destinasyon

ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan ve yıllarca üst düzey kademelerde yöneticilik yapan Özgen Özkan her kurumsal firmanın mutlaka Bodrum’da bulunmak istediğini belirttiği sunumunda, ‘ Burada eğer kurumsal bir markayı temsil ediyorsanız illa nihai tüketici ürünü olmanız gerekmiyor. Bir ara ürün de olabilirsiniz. Ama Bodrum’da bir şekilde olmanız gerekiyor. Bodrum artık öyle bir hal aldığını düşünüyorum. O yüzden bir buluşma noktası diye düşünüyorum. Her kurumsal patronun Bodrum’da bir evi var, olması lazım ki buraya gelip rahat etsin. Bodrum’un derin bir tarih ve kültürü var, bu çok önemli. Bir de özgürlükler diyarı. Peki dedim ki acaba bodrum kurumsallar için, bu değerini korumak adına daha ne yapması lazım? Bırakın kurumsalları bizim gibi Bodrum’u seven Bodrum aşığı Bodrum’da olmaktan keyif duyan insanların Bodrum’a gidip gelmeye devam etmesi için ne yapılması lazım diye düşündüğümde aklıma ilk gelen şey bu iklim değişikliğinin Bodrum’daki etkisinin çok iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten yıllardan beri süren bir susuzluk sorunu var. Onun dışında bu kirlilikle ilgili konu üzerine gidilmelidir. Kurumsal yeni firmaların Bodrum’dan doğması için start-up merkezlerinin kurulması oldukça önemli olacaktır. Bodrum bu ihtiyaca cevap verebilecek kaynaklara ve altyapıya sahiptir.’

Toplantıda Bodrum ile ilgili önemli tespitlerde bulunan Özkan; Bodrum’un marka değerinin yüksek olduğunu ve marka olmak konusunda zorluk çeken firmaların, Bodrum’da mağaza açtığını belirterek, bilinirliklerinin arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

4-056.jpg

Toplantı 2024 Temmuz ayı mizanının Meclis Üyesi Hesapları İnceleme Komisyon Üyesi Mahmut Özgür Yağcı tarafından sunulmasının ardından fiyat tarife talepleri görüşülerek değerlendirildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 06.10.2024 tarihinde yazdırılmıştır.