MUĞLA VALİLİĞİNDEN DUYURU

Muğla Valiliği 13.08.2024 tarihli Muğla İl Sınırları İçerisinde Kamu Güvenliği Ve Kamu Düzeninin Korunması Amacıyla Umuma Açık İstirahat Ve Eğlence Yerlerine Kamera Takılmasına Dair Karar kapsamında Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yeri statüsündeki işyerlerine 6 ay içerisinde kararda nitelikleri yazılı güvenlik kamera cihazlarının takılmasını kararlaştırmıştır.

Kararın detayları şöyledir;

• İlimiz sınırlan içerisinde faaliyet gösteren genel kolluğun denetimine tabi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde hırsızlık, dolandırıcılık olayları ile birlikte kavga, yaralanma ve ölümle sonuçlanan olayların meydana geldiği, bu olaylar neticesi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye düştüğü anlaşılmaktadır. İl idaresi kanunu hükümleri uyarınca suç işlenmesinin önlenmesi, kamu huzur ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması amacıyla önleyici görev hizmeti üstlenecek olan işyerlerine güvenlik kamera sisteminin kurulumu ile il genelinde umuma açık yerlerde meydana gelecek suçun önlenmesi ve aydınlatması amaçlanmaktadır.

• Kapsam;

Madde-2- Bu karar il sınırlan içerisinde genel kolluk görevlilerince denetim ve kontrol altında tutulmakla birlikte, meydana gelen bir olay ile ilgili suç ve suçluların tespit edilerek yakalanması, genel can ve mal güvenliğin korunması amacıyla, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin 4'üncü maddesinde tanımlanan "kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon gibi konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; kahvehane ve kıraathaneler (40 m kareden büyük olan yerler) ve sinemalar; kumar ve kazanç kastı olmamak şartı ile adı ne olursa olsun bilgi ve maharet artırıcı veya zeka geliştirici nitelikteki elektronik oyun alet ve makinelerinin, video ve televizyon oyunlarının içerisinde bulunduğu elektronik oyun yerleri, İnternet salonları, lunaparklar, sirkler ve benzeri yerler" olarak belirtilen, açılması izne bağlı umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine görüntülü kamera sistemi kurulmasını kapsar.

• Genel hükümler ve esaslar :

Madde-4-

a) Bu karar kapsamında bulunan işyerleri ek güvenlik olarak kamera sistemi kullanacaktır.

b) Güvenlik kamera sistemi işyerinin tüm giriş/çıkışlarını (varsa işyeri otoparkını) görecek şekilde konuşlandırılacaktır.

c)Güvenlik kamera sistemleri yeterli çözünürlük, gece görüşlü ve kesintisiz kayıt yapabilme özelliğinde olacaktır.

Bu amaçla kameranın teknik özellikleri;

• İşyeri giriş/çıkış için (en az) 2 Megapiksel 20 metre mesafe gece görüşlü,

• İşyeri çevresi (dış mekan) için (en az) 2 Megapiksel 40 metre mesafe gece görüşlü,

• En az (30) gün kayıt yapabilecek teknik kapasitede olmasını sağlar.

d)Güvenlik kamerası takılan yerlere, herkesin görebileceği şekilde işyerinin 24 saat esasına göre güvenlik kameraları ile izlendiğine dair uyan levhası konulacak.

e)Cihazlarda arşiv görüntülerine tarih ve saat girilerek kolayca ulaşılabilmesi sağlanacak, istenmesi halinde güvenlik kuvvetlerine görüntü kayıtlan verilecektir.

f)Güvenlik kamerası konuşlandırma işlemleri bu kararın tebliğ tarihinden itibaren altı (6) ay içerisinde tamamlanır.

Valilik  Kararı için tıklayınız.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 01.09.2024 tarihinde yazdırılmıştır.