KUAFÖR-BERBER VE GÜZELLİK SALONLARININ DİKKATİNE

Ticaret Bakanlığı'nın 19.08.2022 tarihli ve 77427706 sayılı yazısı ve eki Bakanlık Olur’u, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 19/08/2022 tarihli ve 35860 sayılı talimatları ile başlatılan ve en son Ticaret Bakanlığı Olur'u (09/06/2023 tarihli ve 86219672 sayılı) ile 01.07.2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girmek üzere planlanan süreç kapsamında; 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 13. maddesi ve Perakende Ticarettte Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin "Çalışma gün ve saatleri" başlıklı 13. maddesi hükümleri doğrultusunda; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir defa kapalı olacakları günün aynı ya da birbirinden farklı olabilecek şekilde ilgili meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle 81 il Valiliğince belirlenerek 01/07/2024 tarihi itibariyle uygulamaya geçilmesinin sağlanması ve konuya ilişkin Valilik Kararının Bakanlıklara gönderilmesi hususu talimatlandırılmıştır.

Bu kapsamda berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olduğu gün olarak Pazar günü belirlenmişti.

Ancak, berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olduğu günler ile ilgili olarak,

•  Ramazan ve Kurban Bayramı’na denk gelen günler dahil olmak üzere 1 hafta öncesinde,

•  Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından 1 hafta öncesinde,

•  Düğün, nişan (damat tıraşı, gelin başı) ve sünnet töreni için randevusu olan meslek mensubunca davetiye ile birlikte kayıtlı olduğu meslek odasına bilgi verilmesi hallerinde, Valilik Kararından istisna olarak iş yerlerini açabilmelerine,

Uygulamanın ilgili zabıta birimlerince denetlenmesine ve aykırı hareket edenlere 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 18. maddesinin 1. fıkrasının (ı) bendine göre işlem yapılmasına karar verilmiştir.

Tatil günü faaliyet göstermek isteyen üyelerimizin ekteki dokümanı doldurarak herhangi bir cezai uygulamaya maruz kalınmaması hususunda ilgili üyelerimizin dikkatine sunarız.

Hafta Tatili İzin Belgesi için tıklayınız.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 01.09.2024 tarihinde yazdırılmıştır.