TIRHANDİL CUP YARIŞLARI TESCİLLENDİ

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) liderliğinde ve destekleriyle 2016 yılında başlayan ve kış aylarına büyük renk katan Tırhandil Cup kurumsal bir organizasyon olma yolunda marka tescilini almaya hak kazandı. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tırhandillerin hak ettiği değeri alması için bu tescilin önemine dikkat çekerken Tırhandil Cup yarışlarının kurucusu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Ağan başta olmak üzere tüm organizasyon komitesini tebrik etti.

31 Ocak 2024 tarihinde BODTO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonuçlandı ve Tırhandil Cup’ın marka hakları 06.08.2024 tarihi itibariyle 10 yıl süreyle tescil edildi.

Konu ile ilgili konuşan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum’un özgün değeri ve denizcilik kültürümüzün ayrılmaz parçası olan tırhandillerimiz için Tırhandil Cup yarışlarının önemi büyük. Bu yarışlar bizlere bu özgün teknelerimizin değerini hatırlattığı gibi onların tanıtımı için de büyük katkı sunuyor. Kış aylarına hareket katacak böyle organizasyonlara her zaman ihtiyacımız var.” dedi.

“Yarışların başlamasıyla 10’dan fazla yeni tırhandil üretildi”

“Son 8 yıldır süregelen Tırhandil Cup yarışlarımız son yıllarda daha kurumsal bir organizasyona dönüştü. Yarışların sürdürülebilirliğini arttırmanın yanında tırhandillerimizi geliştirmek ve marka değerini yükseltmek için başlattığımız marka tescil çalışmalarımız sonuçlandı. Öyle ki, Akdeniz’de üretimi neredeyse unutulan Bodrum tırhandilleri, Tırhandil Cup yarışlarının katkısıyla yeniden canlandırıldı. Böylece Bodrum’da yeniden tırhandiller mavilikleri süslemeye başladı ve sayısı her geçen yıl artıyor. Yarışların başlamasıyla 10’dan fazla yeni tırhandil üretildi. Başarılı organizasyonlarından dolayı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Ağan başta olmak üzere tüm organizasyon komitesini tebrik ederim.” diyen Başkan Kocadon, bu güzel haberi Bodrum halkıyla ve tüm deniz severlerle paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

BODTO Bodrum Tırhandili ve Bodrum Guleti’ne Coğrafi İşaret Almaya Kararlı

BODTO Başkanı, Bodrum Guleti ve Bodrum Tırhandili için coğrafi işaret tesciline de başvurduklarını hatırlatırken süreci hızlandırmak için Ankara’da bir dizi ziyarette bulunduklarını ve çok yakında coğrafi işaret müjdesi vermeyi istediklerini belirtti.

Bodrum Ticaret Odası’nın denizcilik kültürünü yaşatmak için bu çalışmayı yürüttüğünü söyleyen Kocadon, “Geleneksel ahşap tekne imalatının merkezi olmak, yetişmiş nitelikli ustalarımızın paha biçilemez emanetini devam ettirmek için Bodrum Guleti ve Bodrum Tırhandili ile ilgili çabalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 14.08.2024 tarihinde yazdırılmıştır.