BRİÇ KULUBÜ BAŞKANI İLE SPORUN ÖNEMİNE DEĞİNDİK

Yalıkavak Briç Spor Kulübü Başkanı Ahmet Muhsin Bingöl eşi Zeynep Ayşen Bingöl ile birlikte Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a nezaket ziyaretinde bulundu. Briç sporunun faydalarına değinilen görüşmede özellikle orta yaş ve üzeri kişilerin briç gibi beyin jimnastiğine dayalı sporlar ile beyinlerini aktif tutmalarının önemine değinildi.

Briç sporu oyun kartları ile yapılan olimpik bir beyin sporudur. Biz kulüp olarak genç yaşlı herkese bu sporu yapmasını tavsiye ediyoruz. Beynimizi ne kadar sağlıklı tutarsak ileri yaşlarda Alzheimer riskini o kadar azaltmış oluruz.” diyen Başkan Bingöl Yalıkavak Biriç Spor Kulübü olarak 16 senedir Yarımada Biriç Festivali düzenlediklerini belirtti. 13-16 Haziran tarihleri arasında Gündoğan’da bulunan Kulüp lokalinde gerçekleşecek festivale Başkan Kocadon’u davet eden Muhsin Bingöl spora verdiği önemden dolayı da BODTO başkanına teşekkürlerini sundu.

BODTO Başkanı: Sağlıklı bir nesil için lütfen gençlerimizi spora yönlendirelim.

Başkan Kocadon bölgede gerçekleşen kültür-sanat ve spor faaliyetlerinin Bodrum’a değer kattığını ve bu faaliyetlerin Bodrum turizmini de olumlu etkilediğini hatırlattı. Sağlığımız için spor yapmanın gerekliliğine değinen Kocadon, “Briç Kulübü Başkanımız Ahmet Muhsin Bingöl ve eşine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Bodrum’a spor her zaman çok yakışıyor. Sağlıklı bir nesil için lütfen gençlerimizi spora yönlendirelim.” dedi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 16.07.2024 tarihinde yazdırılmıştır.