TOBB 80. MALİ GENEL KURULU ANKARA’DA YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurul Toplantısı, TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi.​ Genel Kurul Başkanlığını Gürsel Baran’ın yaptığı Genel Kurul’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları ile TOBB Delegeleri katıldı. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Meclis Üyeleri Toros Demirdöven, Hakan Kocair, Fadıl Yamanoğlu ve Mahmut Özgür Yağcı TOBB Delegeleri olarak toplantıda yer aldı.

068.jpg

Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın ve Yayın Komisyonu sunuşları gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti.

Dünya’nın, ilginç ama zor bir dönemden geçtiğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Ülke ekonomilerinin genelinde büyüme istikrarlı seyrederken, enflasyon geriliyor. 2023 yılında küresel büyümenin, 2022’ye göre 1 puan artarak yüzde 3,2 olduğu tahmin ediliyor. 2024 ve 2025’de de bu civarda olması bekleniyor” dedi. Yüzde 10’a ulaşan küresel enflasyonunsa, yüzde 7’nin altına düşmesinin öngörüldüğünü bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, enerji, gıda ve tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılara rağmen, dünya ekonomilerinin çoğunun dirençli çıktığını ve genel bir iktisadi durgunluğun önüne geçildiğini ifade etti.

067.jpg

Başkan Hisarcıklıoğlu’ndan Oda ve Borsalara Övgü

Genel Kurulda Oda ve borsaların önemine değinen Başkan Hisarcıklıoğlu şöyle dedi: “Ne yaptıksa birlikte yaptık, sizlerden aldığımız güçle yaptık. Oda ve Borsalarımızın, artan hizmet kalitesiyle ve kapasitesiyle yaptık. Sizler şehirlerinizde adeta proje fabrikasına dönüştünüz. Bugüne kadar 2 binden fazla proje hayat geçirdiniz. Böylelikle şehirlerinize, bugünkü değeriyle 75 milyar lira kaynak temin ettiniz. Uluslararası projelere imza atan, şehirlerine yeni eserler kazandıran, çağdaş kurumlar haline geldiniz.

Dünyadaki Odalarla birlikte çalışmalar yapıyor, yurtdışından fon sağlıyorsunuz. Avrupa’nın en iyi Odalarıyla, aynı hizmeti, aynı kalitede veriyorsunuz. Küresel ölçekte dereceye giriyor, ödüller kazanıyorsunuz.

Ankara, Aydın, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Konya Ticaret Odalarımız, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli ve Konya Sanayi Odalarımız, Alanya, Bursa, Çorlu ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odalarımız, dünya çapında dereceye girdiler ve ödüllere layık görüldüler. Sizlerin emek ve gayretleriyle, Oda ve Borsalarımız, reel sektörün asli hizmet merkezleri oldu.

Akredite olan, yani üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunan Oda-Borsa sayımız 278’e çıktı. Hedefimizse 365. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyor, sizleri alkışlıyorum.

Haberin devamı: https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=30350&lst=MansetListesi

066.jpg

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 16.07.2024 tarihinde yazdırılmıştır.