4. MUĞLA TARHANA FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından organize edilen, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen 4. Muğla Tarhana Festivali 12 Aralık Pazar günü gerçekleştirildi.

Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından organize edilen, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) iş birliğinde düzenlenen 4. Muğla Tarhana Festivali Menteşe ilçesinde yapıldı. Festivale Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili SEDAT Tuncer, MUTSO meclis üyeleri, MİG Başkanı M. Rifat Kahyaoğlu ile MİG üyeleri katılım sağladı.

Menteşe Perşembe Pazarı alanında yapılan festivalde 120 yerel üretici kadın stant açarken festivale ilden ve il dışından çok sayıda ziyaretçi katıldı. Festivalin açılısında konuşma yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan: “Muğla İçin Gelecek Platformu’nun emekleri ve yoğun çalışmalarıyla geleneksel hale gelen Tarhana Festivalinin 4’üncüsünde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyor, platform üyelerini kutluyorum.” dedi.

MUTSO Başkanı Ercan konuşmasında öncelikli olarak geçtiğimiz yaz ilimizde 28 Temmuz’da başlayan, 15’i büyük olmak üzere çıkan 299 orman yangının 12 Ağustos 2021 itibariyle Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki yangının da söndürülmesi ile tamamen kontrol altına alınması ile ilgili hatırlatmada bulunarak yaşadığı üzüntüyü dile getirdi ve bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

Ercan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemesek de bu festivali online olarak gerçekleştirdik. En büyük teşekkürü tarhanasına ve festivaline sahip çıkan, 4 yıldır yalnız bırakmayan siz değerli Muğlalılara sunmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar Muğla Göce Tarhanası da dâhil 5 ürünümüzü tescilleyerek coğrafi işaretini aldık. Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi, Muğla Beyazı Mermeri, Kavaklıdere Cevizi ve bugün burada festivalini gerçekleştirdiğimiz Muğla Göce Tarhanası. Bunların dışında, ayırt edici özelliklerine güvendiğim 8 ürün için daha çalışmalarımıza başladık ve sürdürüyoruz. Ancak hep söylediğim gibi asıl iş bundan sonra başlıyor. Bu ürünlerin tanıtılması, marka değeri kazanması, sürdürülebilirliğinin sağlanması için standart üretim ve tanıtım faaliyetlerine ihtiyacımız var. Burada 7’den 70’e herkese görev düşüyor. Bu festival bu nedenle de son derece önem arz ediyor. Muğla’nın değerine değer katmak ve Muğla’da kültür turizmine katkı sağlamak amacıyla çıkılan bu yolda emeği geçenleri bir kez daha kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından MUTSO tarafından festivale katılan misafirlere Coğrafi İşareti yine MUTSO tarafından alınan Muğla Göce Tarhanası ikram edildi. Program; Şef Timur Kocabıçak’ın tarhananın tarihçesi ve faydaları hakkında bilgi vermesi, Murat Tutaş müzik dinletisi, Apostol Hanı Yavaş Gıda (Slow Food) Çocuk Eğitimi etkinliği ile devam etti ve Mustafa Külhalı zurna gösterisi ile son buldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 03.12.2024 tarihinde yazdırılmıştır.