BOTAV’DAN SEZON BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, düzenledikleri “2018 Turizm Bilgilendirme Toplantısı”nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği (BODER)  Başkanı Halil Özyurt, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı,  TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan,  BOTAV yetkilileri ve üyeleri ile basın mensupları katıldı.

MEHMET KOCADON: “Hedefimiz 2014 rakamlarını yakalamak”

Toplantıyı açan BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, istatistiki verileri değerlendirerek önümüzdeki dönemler için hazırladıkları tanıtım çalışmaları hakkında da basına bilgi verdi. Başkan Kocadon, “Bu başarıların hiçbiri tesadüf değil. Hepsinde birlik beraberlik ruhu var. Özellikle son zamanlarda, hem Sayın Valimiz olsun hem Sayın Kaymakamımız olsun hem de Bodrum'un bütün itici güçleri olan sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi parti başkanlarımız olsun; gördüğünüz gibi müthiş bir birlik beraberlik içerisinde, son iki yılda yaşadığımız krizden nasıl kurtuluruz diye büyük bir mücadele verdik. Bugün bakıyoruz ki, bu mücadelemizin meyvelerini toplamaya başladık.” diyerek yurtdışı projelerinden de bahsetti.

MAHMUT KOCADON: “Turist neredeyse biz oraya gitmek zorundayız”

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise fuarların önemine işaret ederek, “Değerli arkadaşlar 2005'ten bu yana Türkiye'de yurtiçi fuarlarına Bodrum Ticaret Odası olarak destek veriyoruz. İstanbul ve İzmir'deki fuarların en büyük destekçisi olarak yıllardır yurtiçi fuarlarında Bodrum'u tanıtmak için katkı veriyoruz. Bir de 'Acaba Bodrum 40 ülkeye gitmek zorunda mıdır?' derseniz evet, turist neredeyse biz oraya gitmek zorundayız. Çok değil, 3 sene önce sadece 2 ülkeye gidip de 2 ülkeden yüksek miktarda turist çeken turizm destinasyonlarının kriz anında nasıl kötü duruma düştüklerini biliyoruz. Tabii bu krizlerden Bodrum da ciddi yara aldı ama diğer yerler gibi değil. Çünkü bütün otellerin yüzde doksanını iki ülkeden dolduruyorlardı. Onun için turist neredeyse Bodrum'un da orada olması lazım.” dedi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.