AKADEMİSYENLERDEN ODAMIZA ZİYARET

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Yat Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökdeniz Neşer ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Markus Wilsing 6 Temmuz Cuma günü Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç,  BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven'in de yer aldığı görüşmede Bodrum'un kongre turizmine uygunluğu gündeme alındı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'da alternatif turizm için birçok girişimleri bulunduğuna dikkat çekerek yarımadanın bu konuda gelişmesinin kaçınılmaz olacağını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül Bodrum'da “3. Uluslararası Küçük Teknelerin Tasarımı ve Mühendisliği Konferansı” düzenlemek istediklerini açıklayarak bu konuda Bodrum Belediye Başkanı ve BODTO Heyetinden görüş aldı.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, “Yarımadaya katkı sunacak, özgün değerlerimizi yaşatacak etkinliklere desteğe hazırız.” diyerek konuklarına Odada sergilenen el yapımı ahşap tekne maketlerini gösterdi. Bu maket örneklerinin devamının Odanın girişimleriyle kurulan Bodrum Deniz Müzesi'nde sergilendiğini belirten BODTO Başkanı el yapımı teknelerin zor bir zanaat olduğuna dikkati çekerek bu konuda hem eskiyi koruyup hem de modern ve yenilikçi gelişmelere açık olunması gerektiğine işaret etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan ise, mevcutta bir Sempozyum projeleri olduğunu ve bu vesileyle sempozyumu Odaya gelen akademisyen heyetiyle birlikte yapabilme olanaklarını da görüştükleri açıklayarak, çalışmalarını gelecek günlerde daha kapsamlı hale getireceklerini belirtti.

Toplantı sonrasında Yeni Hizmet Binasını gezen akademisyen heyeti Odanın mimari yapısını çok beğendiklerini açıkladılar.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.