ÇATI ÜSTÜ KURULUMLAR PROJE TOPLANTISINA KATILDIK

Bodrum Belediyesi ve Günder tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Hibe Fonu'ndan destek almaya hak kazanan “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi” bilgilendirme semineri son toplantısını, 28 Haziran Perşembe günü, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Bodrum Ticaret Odası olarak katılım gösterdiğimiz toplantıda üyelerimizi bilgilendirmek ve yenilenebilir enerjiye teşvik etmek amacıyla proje hakkında bilgi aldık.

Seminere; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, GÜNDER Proje Koordinatörü Gamze Esener, Solpeg Türkiye Güneş Enerji Sistemleri Koordinatörü C. Can Tutaşı,  Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinatörü Mehmet Kocair ile birlikte STK temsilcileri, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Seminerin açılışını yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, yenilebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekerek; " Bodrum Belediyesi ve GÜNDER ortaklığı ile Kasım 2016 tarihinde Sahil kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi ile Avrupa Birliği hibe programına başvuru yaptık. Değerlendirme süreci sonunda söz konusu projemiz 50.000 Avro hibe almaya hak kazandı. Bu projeyle çevreci toplum bilincinin artırılmasına, ilçemizde güneş enerjisinin yaygın kullanımına yönelik katkılar sağladık. Projemiz kapsamında, örnek uygulama olarak Bodrum Yalıkavak Fen İşleri Müdürlüğü binasına 3kWh kapasiteli çatı sistem uygulaması yapıldı. Bu uygulamaların hizmet binalarımızda kullanımının artması hedefimizdir. Bu doğrultuda, ilgili proje haricinde özkaynağımız ile finanse edeceğimiz Ortakent İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çatısı ve Bitez Pazar Yeri çatısı güneş enerji sistemleri kurulumları projelendirilmiş olup, çok yakında onlarında uygulamalarını yapacağız. Burada ürettiğimiz enerjiyi de kendi tesislerimizde kullanacağız. Bodrum Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynağının kullanımının yaygınlaştırılmasına tam destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Faruk Telemcioğlu'nun “Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisinin Kullanımı ve Yasal Düzenlemeler ve C. Can Tutaşı “Güneş Enerji Sistemlerinin Kurulumu, Bakımı ve Verimliliği” konusundaki sunumlarından sonra, seminer katılımcıların soruları ile devam etti.

Seminer sonrası, Yalıkavak Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binasının çatı katına takılan 12 adet güneş paneli tarafından üretilen elektrik düzenlenen tören ile kullanıma alındı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.