YUNANİSTAN TEDBİR KARARI BASIN TOPLANTISI

Bodrum'da ki sivil toplum kuruluşları Yunanistan'a çıkışta uygulanan tedbir kararının sektöre etkilerini değerlendirmek aynı zamanda karar uygulamasının kaldırılması amacıyla 19 Ocak 2018 Cuma günü geniş katılımlı basın toplantısı düzenledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon'un katıldığı toplantıya Bodrum Deniz Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, TÜRSAB da destek verdi.

Yapılan toplantıda Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon; “Kasım ayından beri tedbir kararının ekonomimize etkilerini Ankara'ya aktarmaktayız. Uygulanan tedbir kararı ülkemiz açısından önemli ancak, 2018 turizm sezonu mavi yolculuk rezervasyonlarımızı almaya başladığımız şu günlerde dünyaca ünlü mavi yolculuğumuzda %50'lik bir düşüş yaşıyoruz. Bodrum Antik dönemden beri bir liman şehri olup, denizcilik ile iç içe gelişmiş, Osmanlı Donanması için tekne üretimi yapılmış, süngercilik ve balıkçılık yapılan teknelerden sonra; dünyaca ünlü gulet ve tirhandilleriyle ege ve Akdeniz sularını süsleyen önemli bir sanayinin Mavi yolculuk turizmiyle gelişmesine katkı sağlamıştır. Rezervasyon alamayan işletmeler önemli bir ekonomik boşluk içinde olacak, bu da sezon öncesi motivasyonun düşmesine, istihdamın azalmasına yol açacaktır. Bodrum'u seven ve Bodrum için çalışan sivil toplum kuruluşları olarak bu tedbir kararının acilen kaldırılmasını bekliyoruz. Geleneksel sektörlerimize, Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkalım.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Basın toplantısı kurumların görüşlerini paylaşması ve değerlendirme ile son buldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 16.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.