RALLY HALIKARNASSOS SPOR TURİZMİ İÇİN İDDALI

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle, Odamız tarafından da verilen katkıyla, TR Extreme'in ev sahipliğinde düzenlenen “Rally Halikarnassos” yarışları 16 Kasım Perşembe günü Muğla Valisi Esengül Civelek'in çıkış bayrağını kaldırmasıyla başladı.

16-19 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Rally Halikarnassos için Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen açılış etkinliğine, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon,  BODTO Yönetim Kurulu Üyesi ve TR Extreme Yetkilisi Atilla Serttaş, BODTO Meclis Üyesi Toros Demirdöven, sponsorlar, yarış komitesi ve sporseverler katıldı.

Bodrum'un 4 mevsim boyunca, turizme katkı sunan, birçok başarılı sportif kültürel sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmakta olduğunun altını çizen Muğla Valisi Esengül Civelek konuşmasında, “Bodrum bugün motor sporu tutkunları için heyecan dolu macera dolu, bir o kadarda keyifli etkinliğe, Rally Halikarnassos'a ev sahipliği yapıyor. İlimiz spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığım bu etkinliğin; sağlıklı, emniyetli, güvenli, huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayan Bodrum Kaymakamımıza, bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapan Bodrum Belediye Başkanımıza ve etkinliğe destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara şahsım ve ilim adına teşekkür ediyor, yarışçılara başarılar diliyorum.” dedi.

BODTO Başkanı: “Bu tip etkinlikler sporu desteklediği gibi yarımadanın korunmasına da katkı sağlamalıdır.”

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum Leleg Yolu Projemizle yarımadamıza spor turizmi için alternatif yarattık, amacımız hem üyelerimizin hem de Bodrum halkımızın elinde turizm için farklı ürünler bulunması ve patika yollarımızın geçtiği bölgelerin korunması idi. Rally Halicarnassos yarışları da Yönetim Kurulu Üyemiz Atilla Serttaş'ın yoğun çalışması ile hayat buldu, kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Bu etkinlik inanıyorum ki yaz dönemi dışında da yarımadamıza turist gelmesine katkı sağlayacak ve ileri de geleneksel hale gelecektir. Bu tip etkinlikler sporu desteklediği gibi yarımadanın korunmasına da katkı sağlamalıdır.” şeklinde açıklamada bulundu. 24 Eylül 2017 tarihinde Yeni Hizmet Binalarına geçerek toplantı salonlarını Bodrum hizmetine sunduklarını ve Rally Halicarnassos yarışının alt yapı çalışmalarının BODTO'da olgunlaştığına dikkati çeken Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum'a katkı sağlayacak projelerin öncü toplantılarının Odamızda yapılması kurumumuz adına memnuniyet verici. Turizme alternatif yaratmak için yapılan çalışmalara desteğimiz sürecektir.” diye belirtti.

Alternatif turizme katkı sağlayacak olan bu etkinliği Bodrum'a kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını bildiren BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Serttaş ise, “Bu, TR Extreme olarak Bodrum'da yaptığımız 5. organizasyon. Transanatolia ve Baja ekibiyle birlikte bu rallinin Bodrum'a gelmesi için 2 yıldır çaba gösteriyorduk ve sonunda başardık.” diyerek projenin hayata geçmesinde payı olan herkese teşekkürlerini sundu.

Zorlu Bir Parkur Yarışçıları Bekliyor

Türkiye'nin en zorlu yarış organizasyonlarından biri olan Transanatolia Rally Raid'in yarış sezonuna veda niteliğinde eklediği yeni bir macera olan Rally Halikarnassos, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki başlangıcın ardından ortalama 500 km'lik parkur geçilecek. Rally Halikarnassos yarışçıları, Bodrum merkezden hareketle 17 Kasım cuma günü; Güvercinlik, Mumcular, Uyku Vadisi, Yalı Çiftlik, 18 Kasım Cumartesi günü; Datça'ya feribot ile hareketle Gökova çevresi ve 19 Kasım Pazar günü; farklı bir parkur üzerinden Yalıçiftlik, Mumcular ve Güvercinlik etaplarını tamamlayacak. 3 gün içerisinde ortalama 500 km yolun yapılacağı yarış, Bodrum merkezinde son bulacak.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.