ODA KONSEYLERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyleri Müşterek Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile Konsey Başkanları ve üyelerinin katılımıyla, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde 25 Temmuz 2017 Salı günü gerçekleştirildi.

Toplantıya Bodrum Ticaret Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon katıldı. Toplantıyı değerlendiren Mahmut S. Kocadon; “Konsey toplantılarımız sürekli ve düzenli olarak gerçekleşirken, bölgelerimizin sorunlarını ilgili Bakanlarımızla görüşme ve konuşma fırsatı yakalayıp, sonuç odaklı bir yöntemle ekonomi konuşuyoruz. Bodrum ekonomisinin canlanması için taleplerimizi ilettik, umuyoruz daha sistematik bir şekilde turizmi ve ekonomimizi hareketlendireceğiz.” Diyerek görüşlerini dile getirdi.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konseylerin, Türkiye'deki tüm ticaret, sanayi, denizcilik ve tarım-hayvancılık sektörlerini temsil ettiğini, 81 ilde ekonominin kılcal damarlarını oluşturduklarını, böylece olumlu veya olumsuz her iktisadi gelişmeyi anında gördüklerini söyledi.

Konseylerdeki bilgi birikimi ve tecrübenin, ekonomi yönetimi açısından fırsat olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu salonda gördüğünüz ortam kamu idaresinde hızlı ve etkili kararların alınabilmesi için, büyük bir imkândır. İşte burada, bunu bilen ve bizzat yaşamış olan, bu camiadan çıkmış ve şimdi reel sektörden sorumlu makamlara gelmiş, kıymetli devlet adamlarımız bulunuyor. Toplantımızı onurlandıran iki değerli bakanımıza, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye ve Gümrük-Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'ye, camiam adına teşekkür ediyorum. Her iki Bakanımız da sağolsunlar. Özel sektör olarak kendilerinden hep destek gördük. Kapılarını hep açık gördük. Sıkıntılarımızı, problemlerimizi rahatlıkla ilettik, birlikte çözüm aradık” dedi.

İstişare kültürü sayesinde pek çok sorunun çözüme kavuştuğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “İşte son dönemde, ekonominin yeniden canlanmasında, büyüme-istihdam-ihracat rakamlarının yukarı gitmesinde, en büyük etken budur. Devleti yanında gören özel sektörümüz, daha fazla moralle işine sarılmış, daha iyi işler yapmak için çaba göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında bugüne kadar 1 milyon 488 binin üzerinde istihdam sağlandığını ifade etti. Tüfenkci, oda ve borsa seçimlerinin yaklaştığına dikkati çekerek, seçimlerin adil rekabet şartları altında, demokratik bir ortamda ve şeffaf şekilde gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Bakanlık bürokratlarının teşvik ve destekler konusunda bilgilendirmek üzere bazı illerde şirketleri ziyaret ettiklerini bildirerek, kağıdın üzerinde gördükleri tüm unsurları yerinde görme fırsatı yakaladıklarını anlattı.

Türkiye'nin her yıl 1 milyon vatandaşına iş bulmak zorunda olduğunu ve yüzde 6 büyümek zorunda olduğunu kaydeden Zeybekci, Türkiye'nin 5-6 yılda bir yaşadığı krizlerden kurtulmak için artık değerlendirilemeyen imkan ve kaynaklarının değere dönüştürülüp ihraç etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Zeybekci, TOBB'un, Ekonomi Bakanlığının yurt dışında açtığı Türk Ticaret Merkezlerinin kurucularından biri haline gelmesine yönelik bir anlaşmayı imzaladıklarını da bildirdi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.