İTALYAN MEDYACILAR BODRUM’U GEZİYOR

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) tarafından, TAV Havalimanları Holding'in işbirliği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Bodrum Denizciler Derneği'nin destekleriyle organize edilen tanıtım çalışmaları kapsamında İtalya'nın önde gelen gazeteci ve yazarlarıyla bloggerlar Bodrum'u ziyaret etti.

Bodrum'u özgün değerleriyle ve tarihi, kültürel, doğal güzellikleriyle tanıtmak için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bodrum Tanıtma Vakfı'nın öncülük ettiği ve geçen yıl ilki düzenlenen tanıtım çalışmaları kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen turizmciler, gazeteciler, seyahat yazarları, bloggerlar ve internet fenomenleri belirli aralıklarla Bodrum'da misafir ediliyor. 1 Haziran Perşembe günü BOTAV ve BODTO'nın organizasyonuyla havalimanında çiçeklerle karşılanan 10 kişilik İtalyan kafile, Turgutreis Beldesinde konaklayarak, 2 Haziran sabahı yoğun bir gezi programına başladı. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni gezerek Bodrum turlarına başlayan ekip daha sonra Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda Bodrum Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Başar Ertan, Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halil Özyurt ile BOTAV üyeleri, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ile Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, İtalyan misafirlere Bodrum hakkında bilgiler verdi. Bodrum koylarının, Bodrum Cup Uluslararası Yat Yarışlarının ve Bodrum'da yeniden yapımının sağlanması için Akademia Vakfı tarafından yürütülen Mausoleion projesinin tanıtım videoları izletildi. Bodrum'un güzelliklerine hayran kalan konuklar merak ettikleri soruları aktarma fırsatı yakaladı.

Bodrum hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan İtalyan Seyahat bloggerı ve yapımcı Luca Vitiello, beyaz boyalı mavi pencereli evleri gibi Bodrum'un kendine özgü güzellikleri olduğunu, belirtti. Şehirleri özel kılan ve onları diğer yerlerden ayrıştıran şeylerin de böyle değerler olduğunu ifade ederek, “Bodrum'a henüz dün akşam geldik ancak harika bir gün batımına tanık olduk. Bu sabah ise Bodrum Kalesi'ne gittik, kaleyi görünce şaşırdım çünkü çok çok iyi korunmuş. 3 gün daha buradayız ve Bodrum'da daha fazla yer görmek için sabırsızlanıyorum. Buradaki farklılıkları keşfetmek harika olacak.” dedi.

İtalyan konuklar aynı gün Bodrum Deniz Müzesi ile dünyaca ünlü Bodrum guletlerini ve Bodrum'da tekne yapımcılığını incelemek üzere, İçmeler Mevkii'ndeki tersaneleri ziyaret etti. 1-5 Haziran tarihleri arasında Bodrum'da bulunacak olan grup, Bodrum'un tarihi ve kültürel mekanlarını, turistik tesislerini, yiyecek, içecek ve eğlence mekanlarını gezip Bodrum guletiyle mavi yolculuğa çıkarak Bodrum'un eşsiz koylarını dolaşacak.

Bodrum Ticaret Odası'nın 1 Haziran Perşembe günü karşılamada ve 2 Haziran Cuma günü Trafo'da düzenlenen Bodrum tanıtım sunumunda destek verdiği etkinliğin 6 Haziran Salı günü sona ermesi bekleniyor.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 20.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.