BODRUM’DAKİ SİT ALANLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri Muğla'daki SİT bölgelerinde inceleme yapmak üzere Bodrum'a da geldi.

Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü gerçekleşen değerlendirme toplantısına Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Alkan, Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ahmet Demirtaş, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ile Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) gönüllüleri katıldı.

Türkiye genelini 21 bölgeye ayırdıklarını belirten Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma ve Tescil Dairesi Başkanı Ahmet Demirtaş doğal sit alanları konusunda bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından gerçekleşen soru cevap bölümünde, katılımcılar merak ettikleri konuları sorma fırsatı yakaladı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ise, "Muğla'ya incelemelerde bulunmak için geldik. Burada yapılabilecek işler nelerdir, yapılabilecek yatırımlar nelerdir, yörenin ne tür eksiklikleri var, bunları tespit etmek için buradayız. Yeni yapılan SİT çalışmaları ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı talep edildi bizden. Biz de buraya gelmişken toplandık. Yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinden temsilcileri destek verdi. Güzel bir toplantı oldu. Zannederim bu birlikteliğimiz istişarelerimiz devam edecek. Bodrum açısından şu anda yeni SİT çalışmaları ile ilgili tescil edilmiş hiçbir yer yoktur. Sadece projeyi gerçekleştiren firmanın yapmış olduğu çalışma vardır. Bu daha son halini almamış bir çalışmadır. Bundan sonraki aşamalarda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'ndan geçecek, daha sonra Genel Müdürlüğe gelecek, bizim tarafımızdan incelenecek ve en son olarak da bakanlığın onayına sunulacak. Daha kat edeceği çok mesafe var. Düzeltilecek çok şey var. Vatandaşlarımız sakin olsunlar ve paniğe kapılmasınlar" dedi.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı oluruyla oluşturulacak ekibin Ankara'da Bodrum'da ki sit alanları ve korunacak alanların planlanmasıyla ilgili çalışmak üzere Ankara'ya davet edilmesi kararı ile toplantı sona erdi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.