DENİZCİLİK BELGESİ ALMAK KOLAYLAŞIYOR
12.11.2018 15:05

Bodrum Liman Başkanı Burak Okçu, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç ile birlikte 12 Kasım Pazartesi günü Odamız Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'u makamında ziyaret etti. Görüşmede amatör denizcilik belgesi almanın kolaylaştırıldığı açıklandı.

Amatör Denizcilik Belgesi hakkında bilgi veren Okçu, herkesin rahatlıkla bu belgeden edinebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bir çalışma başlattığını belirterek şunları kaydetti. “Türkiye'deki tüm deniz severlerin daha rahat bir şekilde amatör yat kaptanlığı belgesi alması için yürütülen bu çalışma ile 2 saatlik bir eğitim sonrasında gireceğiniz sınav sonrasında belgenizi daha kolay şekilde almanız söz konusu. Biz de Bodrum Liman Başkanlığı olarak bu konuda hem Bodrum Ticaret Odamızın hem de Deniz Ticaret Odamızın desteğini aldık ve eğitimlerimizi bu iki kurumumuzun salonlarında yürüteceğiz.”.

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ise, “Liman Başkanlığımıza bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Denizcilik Yarımadamızda yüzyılladır süregelen en büyük kültürümüzdür. Burada her şey denizle bağlantılıdır, bu bilgi ve kültür birikimini gelecek kuşaklarımıza aktarmak için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, “Bodrum halkını bu konuda bilinçlendirmek için duyurulara başlayacağız.” derken bu çalışmanın sürecin zorluğundan ötürü belge alamayan birçok denizciyi mutlu edeceğini vurguladı.

Görüşmede Bodrum Ticaret Odası'nda yer alan el yapımı ve ölçekli Bodrum tipi tekneler de incelenerek, yine Odamız girişimiyle kurulan Bodrum Deniz Müzesi hakkındaki faaliyetler gündeme alındı. Liman Başkanı Burak Okçu, Bodrum Ticaret Odası'nı deniz tarihini ve denizcilik konusunu önemsediği ve eğitimlere destek verdiği için takdir ettiğini belirtti.