24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
24.07.2018 11:56

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılmasından dolayı, her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon basında sansürün kaldırılışının 109. Yıl dönümünde basın mensuplarını tebrik ederek şu açıklamalarda bulundu:

“T.C. Bodrum Ticaret Odası olarak, halkın haber alma hakkına verdiği katkılardan dolayı basın mensuplarını tebrik eder, 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlarız.

Her türlü zorlu koşulda Bodrum'u adil bir şekilde anlatmaya devam ettikleri, güzel yarımadamızın tanıtımına katkı verdikleri için teşekkür ederiz. Bodrum'un bir dünya markası olmasından dolayı basın mensuplarımızın üzerine düşen görevin çok önemli olduğunun altını çizer, başarılarının devamını dileriz.”

Türkiye'de 1946 yılından beri basın bayramı kutlanmaktadır. 1976'da ise basın özgürlüğü sözü bu kutlamalara resmen eklenmiştir.

24 Temmuz aynı zamanda Lozan Barış Anlaşmasının imza tarihidir.