Duyuru Arşivi
OYFEST İLE BODRUM’DA YAZA MERHABA
01.06.2018 12:10

Bodrum'un bahar festivali OYFEST 2018 başlıyor

1-2-3 Haziran 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan OYFEST'te bu yıl, baharı uğurlarken yazı karşılamanın sevinci yaşanacak. Grup 84 konseri ile de festival coşkusu iyice artarak yaz sezonuna enerjik bir giriş yapılacak.

Ortakent Yahşi Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından çeşitli kurum ve kuruluşun destekleri ile düzenlenen “OYFEST 2018” kapsamında kültürel ve yerel değerlerin yaşatılması amacıyla çok sayıda etkinlik, sanatsal ve sportif aktiviteler, çeşitli gösteriler ve konserler gerçekleşecek. Etkinlikler, ağırlıklı olarak Ortakent Marina ile Ortakent Yahşi sahil yolunda yapılacak. Festivale ilgi duyan yediden yetmişe herkese de hem katılma hem de izleme imkanı sunulacak.

OYDER'in organizasyonluğunu üstlendiği OYFEST'e Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bodrum Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonu ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu destek verirken; festivalin sponsorları arasında ise Kefi, Ale Yapı, Tosunlar İnşaat, Skoda, Nar Bodrum ve SMK Danışmanlık gibi firmalar yer alıyor.

OYFEST 2018 kapsamında festivalin ilk kolu olarak 21-25 Mayıs tarihleri arasında OYFEST Tekerlekli Sandalye Türkiye Tenis şampiyonası düzenlendi. 1-2-3 Haziran tarihleri arasında ise Lena Erdil Windsurf Club'da optimist laser kupası, Yahşi Beach Otel'de masa tenisi turnuvası, Çapa İnci Restaurant'ta profesyonel tavla turnuvası, Light House Otel'de briç turnuvası, Pukka Otel'de yetişkin ve çocuklar için resim çalışması, Lena Erdil ile windsurf workshop, ücretsiz spor faaliyetleri, Decatlon mağazası ücretsiz etkinlik alanı, ödüllü denge yarışmaları ve benzer etkinlikler düzenlenecek.

Ünlü rock grubu Grup 84'ten konser

Festival, 1 Haziran Cuma günü sabah program dahilinde başlayacak çeşitli etkinliklerin ardından aynı günün akşamı saat 19.30'da açılış ve kortej yürüyüşü ile start alacak. Ortakent Çapa Tatil Köyü önünden Ortakent Marina'ya yapılacak olan kortej yürüyüşü sonrası marinada, Ersin Şov ve açılış konseri düzenlenecek. 2 Haziran'da festival süresince gün içerisinde devam eden aktiviteler sonrası akşamı saat 21.00'de yine Ersin Şov, saat 22.00'de ise ünlü rock müzik grubu “Grup 84” Ortakent Marina'da konser verecek. Festivalin son günü 3 Haziran'da ise etkinlikler ve kupa törenlerinin ardından Can & Aylin konseri ile festival sona erecek.

Festival kapsamında Ortakent Yahşi sahil yolunda 200'e yakın yemek, tasarım, takı, yöresel ürünler, antikalar ve sanat ürünlerinin yer aldığı alışveriş stantları, gece yarısına kadar açık kalarak festival ziyaretçilerinin ilgisine sunulacak.