MUĞLA ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR
29.05.2018 09:56

Bodrum Ticaret Odası heyeti 1 Nisan seçimleri sonrası Bodrum ve Muğla Protokolüne gerçekleştirdiği protokol ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Ömer Kabahor ve Muğla Defterdarı Veysel Sezgin ziyaret edildi. İyi niyet ve uzlaşmacı fikir bildirimleriyle sonlanan görüşmelerin önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor

28 Mayıs Pazartesi günü Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ile Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Serttaş ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder Muğla büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti. Gürün'e Bodrum'un yerel sorunları hakkında bilgi veren Oda Yönetimi özellikle yüksek atık su bedellerine, katı atık sorununa ve imar planlarındaki sorunlara dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün bu konuda Odaya bir rapor sunacaklarını açıkladı. Turgutreis arıtma projesini de başlattıklarını bildiren Dr. Gürün, Yeni Katı Atık Projesi konusunda Bakanlık izninin beklediklerini söyledi.

Odanın 2018-2023 Stratejik Plan çalışmaları hakkı da bilgi aktaran BODTO Heyeti bu konuda Büyük Şehir Belediye Başkanı'ndan da görüş aldı. Büyük Şehir Belediye Başkanı Gürün, Oda Yönetimini özgün çalışmalarından dolayı kutlarken iki kurum arasında fikir alışverişinin önemine dikkat çekildi.

Üye Sorunları Karar Vericilere Aktarıldı

Büyük Şehir ziyaretinin ardından Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Ömer Kabahor'u da makamında ziyaret eden BODTO Heyeti bu görüşmenin sonrasında Muğla Defterdarı Veysel Sezgin'in makamına konuk oldu. Odanın 2017/2018 faaliyetlerinin belirtildiği görüşmelerde Bodrum Yarımadası'nın ekonomik yapısı da ana konulardan biriydi.

Muğla Defterdarı Veysel Segin'e BODTO üyelerinin yaşadığı birincil sorunlardan ecrimisil konusu da aktarıldı. Defterdar Sezgin, ecrimisil konusunda Ankara'ya gönderdiği raporu BODTO heyetiyle paylaşarak bu raporun Bodrum Ticaret Odası'nın daha önce bildirdiği görüşler çerçevesinde hazırlandığını açıkladı.