EKONOMİ ZİRVESİNE KATILDIK
12.04.2018 16:09

Bodrum ekonomisi, gayrimenkul ve turizm yatırımlarının yükselme potansiyelinin mercek altına alındığı “Bodrum Ekonomi Zirvesi”, 12 Nisan Perşembe günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde başladı. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'da zirvede hazır bulunarak Bodrum protokolü ve iş insanları ile görüştü.

Bodrum'un artan nüfusu ile birlikte ortaya çıkan sorunlarla çözüm önerilerinin gündeme alındığı zirve hakkında BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon şu açıklamalarda bulundu: “Bodrum Ticaret Odası olarak 2018-2023 Stratejik Planımızı hazırlamaktayız. Bu planı hazırlamaktaki amaçlarımızdan biri de Oda olarak Bodrum'un değişen çehresine uyumlu faaliyetler yürütmek. Bu panelde de gündeme getirildiği üzere Bodrum'a büyük bir göç var ve bunun yanında Dünya çapındaki markalar da Bodrum'a geliyor. Bu kadar büyük bir potansiyele sahip yarımadamızda önemli olan bu akını nasıl yönlendireceğimiz.”. Akıllı, çevreye uyumlu ve yenilikçi projelerin yapılması gerektiğine de dikkat çeken BODTO Başkanı, sözlerini sonlandırırken “Bodrum'un marka değerini korumalı ve kaliteden ödün vermemeliyiz.” dedi.

İki oturumdan oluşan Bodrum Ekonomi Zirvesi'nde ilk oturum Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu'nun moderatörlüğünde düzenlendi. Panelde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar ve Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan  konuştu. Bodrum'daki gayrimenkul projeleri ve turizm yatırımlarının öne çıktığı oturumda özellikle yaz aylarında artan nüfus ile ilgili çözüm önerileri paylaşıldı. Panelde konuşmacı olarak Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Ekonomi Yazarı Elif Ergu, Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros ve DenizBank Ege Bölge Müdürü Semih Şenbakar da yer aldı.