EMITT FUARINDA EN ETKİN YİNE BODRUM OLDU
26.01.2018 10:59

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 25 Ocak Perşembe günü, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını turizm profesyonellerine açtı. T.C. Bodrum Ticaret Odası'nın organizasyonu ve Bodrum Belediyesi'nin destekleri ile kurulan Bodrum standında gerçekleşen açılış etkinliğine BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ev sahipliği yaparak, Bodrum standının turizmcileri bir araya getirmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Turizm sektörünün önde gelen organizasyonlarından EMITT, 25 Ocak Perşembe günü başladı.  Bir fuarda daha Bodrum'u temsil etmekten onur duyduklarını belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum'un farklı sektörlerinden birçok temsilciyi standımızda ağırlıyoruz, bizim için fuarın en önemli getirisi üyelerimizin tek çatı altında bir araya gelip fikir alış verişi yapması ve verimli iş görüşmeleri yapmalarıdır. Umuyorum ki tüm katılımcılar emek vererek geldikleri bu fuardan olumlu sonuçlarla Bodrum'a döneceklerdir.” dedi.

-Bodrum yine farkını ortaya koyuyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Bodrum'un bir mıknatıs gibi herkesi kendine çektiğinin altını çizerek, “Bugün Bodrum Belediyemiz, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Tanıtma Vakfı başta olmak üzere Bodrumdan birçok kurum ve kuruluş bir arada. Katılım da oldukça umut verici. Her zaman olduğu gibi yine Bodrumumuz farkını ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

Bodrum'un en eski barı olan Veli Bar'ın katkısıyla gerçekleştirilen ve Bodrum mandalinası ile yapılan içeceklerin ikram edildiği Bodrum standı açılış kokteyline Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı,  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Antalya Konya Altı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina, TUROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Bursa Otelciler Birliği Başkanı Haluk Beceren, Artvin İl Turizm Şube Müdürü Özcan Cambaz, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, Rusya Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Vadim Shpilman, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ofisi yetkilisi Şevin Yalçın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür TURİZM Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Özgür Akdağ, BODER Başkanı Halil Özyurt, BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve çok sayıda BODTO üyesi katıldı.

Hindistan İle İyi Niyet Anlaşması İmzalandı

Fuarın ilk gününde Bodrum Standını ziyaret eden Hindistan Mahashtra Ticaret Odası Başkanı Santosh Mandlecha, fuar katılımı öncesinde Bodrum Ticaret Odasının yürüttüğü çalışmalardan ve akreditasyondaki başarısından etkilendiklerini belirterek iyi niyet anlaşması imzalamak istediklerini söyledi. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon teklifi değerlendirerek iki ülke arasında ticari ve kültürel işbirliğini geliştirmek adına anlaşmaya sıcak baktıklarını belirttti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Meclis Üyesi Toros Demirdöven ve Mahashtra Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkan Yardımcısı Manpreet Singh ile Meclis Üyelerinin katılımı eşliğinde imzalar atıldı. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Hint pazarı gelişmekte olan bir pazar, hem ticari anlamda hem de turistik anlamda iki ülke arasındaki çalışmaları arttırmak gerekiyor. Mahashtra Ticaret Odası bizim gibi bulundukları bölgede değer yaratan bir Oda, imzaladığımız iyi niyet anlaşması sonrasında ortak çalışmalar yaparak yarımadamıza bir katkı sağlarsak ne mutlu bize. Fuar biter bitmez bu konuda girişimlerimizi başlatacağız. Özellikle her sektörü besleyecek olan düğün turizmi konusunda Hint pazarını iyi değerlendirmeli, Bodrumun bu konuda tanınmasını sağlamalıyız.” diyerek Hintli heyeti 2018 yılı içerisinde Bodrum'da görmek istediklerini vurguladı.

3. holde kurulan Bodrum standını fuarın bitiş tarihi olan 28 Ocak Pazar gününe kadar 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.