HERBAFARM AKADEMİ ODAMIZDAYDI
26.12.2017 08:52

Bodrum Yalıkavak'ta kurulan Herbafarm Akademi'nin sahibi ve KAGİDER Onur Kurulu Üyesi Meltem Kurtsan, Bodrum'da doğal yaşam ve sağlıklı beslenme konularında araştırmalar yaparak tıbbi bitkiler yetiştiriyor. Bodrum Mandalinası hakkında da incelemeler yürüten Kurtsan, Bodrum Ticaret Odası ile iletişime geçerek Bodrum Mandalina Yağı hakkında bilgi aldı. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocaodon'u 25 Aralık Pazartesi günü makamında ziyaret eden Kurtsan, Bodrum mandalina yağı analiz sonuçlarını inceleyerek fitoterapide ve kozmetik ürünlerde bu yağın rahatlıkla değerlendirilebileceğini belirtti.

BODTO Başkanı Kocadon, “Odamız girişimleriyle Bodrum mandalina yağını çıkarttık ve analiz sonuçlarımızı aldık. Şimdi sıra girişimcilerin bu yağı değerlendirmesi ve üretime geçmesinde. Mandalina bahçelerimizi üretime geçmeden koruyamayız, mahsullerimize değer katacak her girişimciye kapımız açık.” dedi.

Herbafarm akademinin sahibi Meltem Kurtsan'ın bundan sonraki aşamada Bodrum mandalina yağını çeşitli ürünlerde denemesi bekleniyor.