Duyuru Arşivi
BODRUM’DA RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR
04.10.2017 13:59

2014 yılı itibariyle her yıl Ekim ayında Bodrum Belediyesi ile Bodrum Tanıtma Vakfı'nın (BOTAV) desteğiyle Bodrum'da geleneksel hale gelen Rus Kültür Günleri Festivali bu yıl 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. 3.'sü gerçekleştirilecek etkinlikte Rus kültürü Bodrumlulara tanıtılacak ve ikili ilişkiler geliştirilecek. Etkinlik programı dahilinde 12 Ekim tarihinde  “Bodrum'un Rusça Konuşan Ülkelerde Tanıtımı” konulu bir iş konferansı düzenlenecek; gayrimenkul, turizm ve yatçılık ana başlıkları ile düzenlenecek konferans ile  Rusça konuşulan ülkelerden konuşmacı olarak katılacak kişilerin Bodrum iş adamları ile  bir araya gelmesi, bu ülkeler ile Bodrum arasında ticaretin gelişmesi için fikir alışverişinde bulunulması hedeflenmekte.

Hem Kültür Hem Ticaret

Bu yıl Festivalin programında kültür ve eğlence etkinliklerinin yanı sıra iş çevrelerine yönelik etkinlikler de yer alacak. Programda «Bodrum'u Rusça Konuşan Ülkelerde Tanıtım» İş Konferansı, “Rusya ve Ukrayna'da tatil ve seyahat” temalı turizm sergisi, «Rus Mirası: Halk El Sanatları» sanat sergisi ve workshopları yer alacak.  Festivalin programı kapsamında Rus Sinemacılığının Altın Fonu'ndan bir Rus filmi gösterilecek, Bodrum İskele meydanında kurulacak standlarda Rus folklor dans gösterisi eşiliğinde Rus ve Türk mutfağından özel yemekler Bodrum'luların beğenisine sunulacaktır.

Festival Programı:

• 12 - 14 Ekim: “Rusya ve Ukrayna'yı Keşfedin” Turizm Sergisi; Sergide, Rusya ve Ukrayna'daki popüler turistik destinasyonlar hakkında bilgi verilecek. (12-13 Ekim, Oasis Bodrum AVM, ziyaret saatleri: 10.00-19.00. 14 Ekim'de ise Bodrum İskele Meydanı, ziyaret saatleri 12.00-18.00)
  • 12 - 14 Ekim: “Rus Mirası: Halk El Sanatları”» Sanat Sergisi; Sergi ziyaretçileri, geleneksel Rus halk el sanatları, tarihçeleri ve işçilik tekniklerini tanımak fırsatına sahip olacaklar. Ahşap üzerinde oymalar, seramikler ve tekstil, el yapımı süslemeler ve elbette meşhur Rus «Matruşkalar» sergilenecektir. Festival günlerinde özellikle çocuklar için Matruşka boyama eğitimi verilecek. (12-13 Ekim, Oasis Bodrum AVM, ziyaret saatleri: 10.00-19.00. 14 Ekim'de ise Bodrum İskele Meydanı, ziyaret saatleri 12.00-18.00)
  • 13 Ekim: “Rus Filmi Akşamı”; Film: «Ofis Romanı», 1977; Yönetmen: Eldar Ryazanov,Dil: Rusça, Türkçe alt yazılı; Filmi izlerken misafirlere geleneksel Rus menüsü sunulacaktır. (Filmin başlangıç saati: 19:00, Yer: Yalıkavak, Minos Restoran)
  • 14 Ekim: “Rus-Türk Yemek Festivali” Festivalin son gününde Bodrum İskele Meydanında kurulacak standlarda, geleneksel Rus, Türk, Ukrayna ve Kafkas mutfağından özel yemekler, Rus sanatçılarının el yapımı hatıra ürünleri katılımcıların beğenisine sunulacak. Eğlence programı kapsamında “Rossinka” dans grubu sahneye çıkacaktır. Bundan sonra 'Pavlov Pastası' yemek pişirme dersi düzenlenecek.  (Başlangıç saati: 14.00, Yer: Bodrum İskele Meydanı, Bodrum Kalesi yanı)

Program hakkında ayrıntılı bilgi için 0549 511 06 00 numaralı telefona ulaşabilirsiniz.

Bodrum Turizm Ofisi (BTO), 2015 yılında Bodrum Belediyesi ve AO «MNPO «SPEKTR» arasında imzalanan İşbirliği Sözleşmesi kapsamında Bodrum'un Rusya Federasyonu'nda ve Rusça konuşulan ülkelerde tanıtılması, Türk firmalarının Rusya piyasasına girmesi ve Rusya firmalarıyla ticari ilişkileri geliştirmesini hedefleyen ortak bir projedir. Ayrıca, internet ortamında Bodrum'u Rus dilinde tanıtan turistler ile potansiyel yatırımcılar için Rus dilinde yayın yapan «Vaş Bodrum» (www.bodrum.com.ru) Bilgilendirme Portalı 2012 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.