BODTO MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI
04.07.2017 17:28

04.07.2017 Salı günü Bodrum Ticaret Odası Meclisi Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında bir araya geldi.

Haziran ayı olağan meclis toplantısının gündeminde; Odamız faaliyetleri, Mayıs ayı mizanının tetkiki, üyelerimizden gelen fiyat tarifesi taleplerinin değerlendirilmesi ve Bodrum'da Düğün ve Etkinlik Turizmi yer aldı.

Meclis toplantısının bu ayki konuğu ise, Bodrum'da organizasyonlar yapan ve düğün turizmi konusundaki tecrübelerini aktaran Sema Koyunbaba oldu. Sema Koyunbaba, Bodrum'da düğün turizmi organizasyonu ve MİCE hakkında göresel sunum eşliğinde meclis üyelerine bilgi verirken; “Bodrum'da düğün turizmi organizasyonu ve MİCE İlçemize konaklama-transfer-restaurant-gece clubü-çiçekçi vs.. gibi birçok sektöre katkı sağlamaktadır. Düzenlenen bu düğün organizasyonlarının en düşük maliyetlisi 100.000.€ en yüksek maliyetlisi de 1.000.000.-€ dur. Ancak bu pazara Bodrum potansiyel olarak çok hazır değil. Çünkü tedarikçi konusunda oldukça sıkıntı çekmekteyiz. Birçok talepler İstanbul-İzmir'den getirilmekte ve bu da ek bir maliyet. Bodrum'un bu yönde tanıtımını yapabilirsek iyi gelirler sağlayabiliriz. Şu anda BODTO DTAEP Birimi ile ortak fizibilite çalışması yapmaktayız. Öncelikle İlçemizdeki otellerde gerçekleştirilen düğün organizasyonu sayısını tespit edeceğiz. Bu kapsamda yapılacak en büyük girişim düğün fuarlarına katılmaktır. Stand ücretleri biraz yüksek, ancak katılımcı ve ziyaretçi potansiyeli oldukça yüksek fuarlar.” diyerek bilgi aktardı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon tarafından Odamız haziran ayı faaliyetlerinin sunumunun ardından, Mayıs ayı mizanı oylanıp, kabul edilirken, fiyat tarifeleri de oy birliği onaylandı.