Muğla Odaları Haberler
YÜKSEKOVALI ÖĞRENCİLERİN MUĞLA’DA BEŞ GÜNÜ
20.06.2017 09:11

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğince hayata geçirilen Gönül Köprüsü projesi kapsamında, 12-15 yaş arası başarılı 40 ortaokul öğrencisi, Muğla'ya gelerek ili görme ve kültürel zenginlikleri yakından tanıma imkanı buldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde, Yüksekova  Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Gönül Köprüsü Projesiyle, Hakkari Yüksekova'dan 40 öğrenci Muğla'ya geldi. Yüksekova'daki farklı okullardan başarılı olan 12-15 yaş arası ortaokul öğrencileri 13 Haziran Salı akşamı Milas-Bodrum Havalimanına indiler. 2 rehber öğretmenin eşlik ettiği 42 kişilik heyeti, MUTSO karşıladı. Heyet, 5 günlük gezi programının ilk gününde MUTSO'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrencileri burada MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça ve MUTSO personeli karşıladı. Odayı dolaştıktan sonra Meclis Toplantı Salonunda toplanan öğrencilere hitap eden Başkan Bülent Karakuş, “Sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi. Hepiniz hoş geldiniz.  Burada birçok kişiyle tanışıp pek çok yeri gezip geri döneceksiniz. Dilerim burada güzel anılar biriktirirsiniz ve ileride eğitim için Muğla'yı tercih edersiniz. Programınız boyunca pek çok kez daha birlikte olacağız. Aklına takılan veya merak ettiğiniz herhangi bir konuda bizlere danışabilirsiniz.” dedi.

Öğrenciler ve öğretmenlerinden oluşan heyet, MUTSO'nun ardından Muğla Valiliğine bir ziyaret gerçekleştirerek Muğla Valisi Amir Çiçek ile görüştü. Vali Amir Çiçek öğrencilere “ilimize hoş geldiniz” diyerek” organizasyona ev sahipliği yaparak sizleri Muğla'da ağırlamamıza olanak sağlayan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ederiz.” dedi. Vali Çiçek sonrasında çocuklarla sohbet ederek neler yapmak istediklerine ilişkin bilgi aldı.

Valilik ziyaretinin ardından heyet, MUTSO organizasyonu ve Menteşe Belediyesi'nin destekleriyle Çocuk Bilim Parkı'nı ziyaret ederek deneyler yaptılar ve tecrübe ederek öğrendiler. Programın öğleden sonraki bölümünde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi ziyaret edildi. Burada merkezi gezen öğrenciler müzik atölyesi, karaoke, voleybol, origami, halat çekme ve çuval gibi pekçok farklı etkinlik ile keyifli zaman geçirdiler. Öğrenciler ilk günün sonunda Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı anısına düzenlenen iftar yemeği programına katılarak jandarma ile bir araya geldi.

Yüksekovalı öğrenciler 15 Haziran Perşembe günü Dalyan'ı gezdiler. Dalyan merkezde öğrencileri karşılayan MUTSO Meclis Üyesi ve Dalyan Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Sonrasında teknelerle İztuzu Plajına getirilen çocuklar ilk kez deniz ile buluşmanın heyecanını yaşadı. Caretta carettalarıyla ünlü İztuzu Plajında gün boyu dilediklerince denize giren öğrenciler sonrasında Sanatçı Yılmaz Erdoğan ve oyuncu Ersin Korkut ile tanışma imkanı yakaladı. MUTSO aracılığıyla, Döğüşbelen'de BKM Film Platosunu ziyaret eden öğrenciler hem Hem Yılmaz Erdoğan ve Ersin Korkut ile tanışıp sohbet ettiler hem de Ekşi Elmalar, Tatlım Tatlım ve Kolonya Cumhuriyeti filmlerinin çekildiği BKM film platosunu gezerek, sinema filmlerinin çekim aşaması hakkında bilgi aldılar. Çocuklar günü Akyaka'da yaptıkları azmak turu ile sonlandırdılar.

Yüksekovalı öğrencilerin Muğla programlarının 4'üncü gününde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ziyareti yer aldı. Burada savaş gemilerini gezen öğrenciler denizaltına girme imkanı buldular. Sonrasında öğrenciler, Marmaris Hisarönü'nde denize girerek gönüllerinde eğlendiler. Öğrenciler 4'üncü günün akşamında MUTSO'nun düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılarak tüm MUTSO meclis üyeleri ve personeliyle tanıştılar.

Öğrenciler programlarının son gününde Bodrum'a gittiler. Burada öğrenciler, Bodrum Ticaret Odası organizasyonu ile İçmeler Yelken Klübü'nde misafir edildi. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder'in de katıldığı karşılamada öğrencilere Bodrum mandalina suyundan üretilen dondurmalar ikram edildi. Burada denize giren öğrencilere B.B. Bodrumspor yelken şubesi antrenörleri, öğrencilere sürat botlarıyla deniz turu yaptırarak yelken sporu hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler son olarak Bodrum çarşısını gezdiler.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bir hafta boyunca Muğla'da gezerek farklı deneyimler yaşama imkanı bulan 40 öğrenci 18 Haziran Pazar günü Yüksekova'ya geri döndüler.