BODRUM YÜKSEKOVALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
19.06.2017 13:44

13 Haziran Salı Günü Muğla'ya gelen Hakkari-Yüksekovalı 12 -15 yaş arası öğrenciler,

4 gün boyunca Muğla ve ilçelerini gezdi. 17 Haziran Cumartesi günü, Bodrum Ticaret Odası'nın konuğu olarak Bodrum'a gelen 40 kişilik öğrenci gurubu gün boyu Bodrum Belediyesi İçmeler Yelken Kulübü'nde deniz ve güneşin keyfini çıkardı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nın da desteğiyle gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Yüksekova'dan Muğla'ya gelen başarılı 40 öğrenci  Bodrum Ticaret Odası organizasyonu ile 17 Haziran Cumartesi günü İçmeler Yelken Klübü'nde misafir edildi. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder'in de katıldığı karşılamada öğrencilere Bodrum mandalina suyundan üretilen dondurmalar ikram edildi. Rehber öğretmenleri ve cankurtaranlar eşliğinde denize giren öğrencilerle BODTO ve Yelken Kulüp çalışanları yakından ilgilendi. Ayrıca, B.B. Bodrumspor yelken şubesi antrenörleri, en başarılı öğrenciler arasından seçilen guruba sürat botlarıyla deniz turu yaptırarak yelken sporu hakkında bilgiler verdi.

“Çocukların yüzlerinde gördüğümüz gülümseme bizim için en büyük sevinç.”

Çocukların mutlu ve iyi eğitimli bireyler olarak yetişmesinin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bu proje Türkiye'deki Odalar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden biri, biz de BODTO olarak bu projeye destek vermekten mutluyuz. Geçen gün Muğla'daydım kaç kişi denizi görmedi deyince öğrendim ki çocukların yarısı denizi görmemiş, sonra ben de kalkıp dedim ki; ben de ilk kar yağışını 18 yaşımda gördüm! Çocuklar çok mutlu, biz de çok mutluyuz, umarım hayatları boyunca da hep böyle gülümserler…” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Bodrum'un eşsiz denizinde gün boyu hem eğlenen hem de eğitim alma fırsatı yakalayan öğrenci gurubu, Bodrum çarşısını gezdikten sonra akşam saatlerinde Muğla'ya döndü. 2 rehber öğretmen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası görevlileri eşliğinde 5 gün boyunca tatil yapan öğrenciler 18 Haziran Pazar günü Muğla'dan ayrıldı.