MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANIN ODAMIZA ZİYARETİ
12.05.2017 13:34

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, 12 Mayıs 2017 Cuma günü Bodrum Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Dinç hazır bulundu.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ziyaretten dolayı Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar'a teşekkür ederken, Bodrum'lu mükelleflerin sezon öncesi sorunlarını ve dileklerini paylaştı. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ise, başta ecrimisil sorunu kapsamında yürütülen faaliyetleri, gelinen aşamaları anlatırken, “Maliye Bakanlığının birçok konudaki girişimleri biz işletmeler için önemli adımlar. Geçtiğimiz yıldan bu yana ekonomik durgunluğun yaşandığı ülkemizde, biz Bodrumlular da etkilendik. Tüm kış geçmiş yıl kaybettiğimiz turist sayısına yeniden ulaşmak için çalışmalar yaptık, umarız üyelerimiz açısından güzel bir sezon geçiririz.” Diyerek görüşlerini dile getirdi.

Özellikle ekonominin güncel durumu değerlendirilirken, ecrimisil, okulların ve sınav döneminin turizm sektörüne uygun programlanması konuları görüşüldü.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, 6736 sayılı Kanun ile yapılandırılma konusunda yürütülen çalışmaları anlattı. Özellikle yapılandırmadan faydalanan mükelleflerin 2017 yılı Ocak ayından Mayıs ayına ertelenen vergi yapılandırmalarında 2. Taksit ödemeleri ile vergi yapılandırmasında 1. Taksiti ödememiş olanlar için 1. ve 2. taksiti birlikte ödemek koşulu ile yapılandırmanın bozulmaması için son ödeme tarihinin 31 Mayıs 2017 çarşamba günü olduğunu altını çizerek, tüm mükelleflerin bu tarihe dikkat etmeleri yönünde bilgilendirilmesini istedi.

İyi bir turizm sezonu ve ekonomik hareketlilik dilekleri ile görüşme son buldu.