Muğla Odaları Haberler
MUTSO BAŞARISINI PERÇİNLEDİ
27.02.2017 09:10

Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan “Akreditasyon Sistemi” kapsamında; 2013 yılında A kategorisinde Oda olma başarısını gösteren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), geçtiğimiz Aralık ayında geçirdiği “Akreditasyon Belge Yenileme Denetimi”nde ikinci kez A kategorisinde Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı.

MUTSO'ya Akreditasyon Sertifikası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi" kapsamında; ilk olarak 2013 yılında en üst seviye niteliği taşıyan “A kategorisinde” akredite olarak önemli bir başarıya imza atan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, 2016 yılının 15 Aralık tarihindeki Akreditasyon Belge Yenileme Denetiminde bir kere daha A kategorisinde Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı.

MUTSO'ya Akreditasyon Sertifikası,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katıldığı törende verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nde düzenlenen sertifika törenine ayrıca, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, MUTSO Genel Sekreteri Mehmet Çüçen, milletvekilleri ile ülke genelinden oda ve borsaların başkan ve temsilcileri katıldı.

Düzenlenen törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğu, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 Oda ve Borsa'nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını, 1 odanın da akreditasyon seviyesini yükselttiğini belirterek, “Ayıca 54 Oda ve Borsamız akreditasyonunu yeniledi. Esasında onlar, kendilerini dönüştürdüler ve geliştirdiler. Reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler” dedi.

Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsaların, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalar da, minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Yani dünya standartlarında çalıştıklarını belgelemiş oluyorlar” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, camia olarak kendilerini geliştirmeye devam etmelerinin büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, reel sektörü oda ve borsaların temsil ettiğini ifade etti.

Hizmet ve üretimde belli standartları sağlamanın tarih boyunca uygulandığını belirten Bakan Tüfenkci, “Ahilik sistemi bunun en güzel örneklerinden biridir. Ahilikte üretimin her aşaması, belli standartlara, kurallara bağlanmıştı. İşte bu üyelere hizmet veren odalarımızın hizmetinin, belli bir standartta olması bizim için önemlidir. Bunun için harcanan çabayı, inanın sadece bir berat almak için olarak anlamayın” dedi.

Oda ve borsaların özellikle kırtasiyeciliği ve bürokrasiyi azaltma noktasında çabaları olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, “Daha çok çalışmalıyız. Kırtasiyecilikten kurtulmamız lazım. Ülkeye daha fazla ne verebiliriz, ne kazandırabiliriz bunun hesabını yapmamız lazım” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından akredite olan oda ve borsalara sertifikaları verildi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın akreditasyon belgesini, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil ile MUTSO Genel Sekreteri Mehmet Çüçen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete'nin elinden birlikte aldı.

KARAKUŞ: “BU BAŞARI, ODAMIZ VE ÜYELERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş ise yaptığı değerlendirmede, akreditasyonun sürekli kalıcı olan bir şey olmadığını ve bunu korumak için çalışmanın ve uygulamaların en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Karakuş, “Odamız bu gereklilikleri, ilk akreditasyon aldığımız 3 yıl önceki tarihten bu yana yaptığı uygulamalarla ortaya koymuş ve denetimlerde puanını yükselterek bir kere daha akredite belgesi almayı başarmıştır. Bu başarı, Odamız ve üyelerimiz adına önemlidir. Buna layık olmak için çalışmalarımızı aynı heyecan ve azimle sürdüreceğiz. Bu süreçte katkısı olan Meclisimize, yönetim kurulumuza, personelimize ve bizlere desteklerini esirgemeyen üyelerimize teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.