AKREDİTASYON REVİZYON EĞİTİMİNE KATILDIK
24.11.2016 09:50

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, 4.,6. ve 9. Dönem Akredite Oda/Borsaların Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumluları için “Akreditasyon Standardı Revizyonu Bilgilendirme Eğitimi” gerçekleştirdi.​

4.Dönem Akredite olan ve Aralık ayı içerisinde de belge yenileme denetimine girecek olan Bodrum Ticaret Odası'nı temsilen eğitime Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder, Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen ve Saadet Kablı katıldı.

60 kişinin katılım sağladığı eğitim süresince; Borsacılık Faaliyetleri, Geliştirme Ziyaretleri, Denetimler, Karar Süreçleri ve Puanlama Sistemi ile ilgili yapılan Akreditasyon Standardı Revizyonuna yönelik düzenlemelere ilişkin Akreditasyon Kurul Sekreteri Volkan Tufan tarafından detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu. Standartta yapılan değişiklikleri sunarak yeni puanlandırma sistemi de anlatılırken, Aralık ayındaki denetimlerde de uygulanarak sistemi temelden etkileyecektir.

Eğitim kapsamında Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder, “Aralık ayında gerçekleşecek belge denetimi öncesinde gerçekleşen eğitim çalışmalarımızı kontrol etmemiz açısından oldukça faydalı ve önemli.”diyerek eğitim hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Yarım gün süren eğitim sonrasında Odalardan gelen sorular cevaplandırılarak eğitim tamamlandı.