KIYAS ÇALIŞMALARI AYTO İLE DEVAM EDİYOR
04.11.2016 09:09

02 Kasım 2016 tarihinde Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri İlknur Kabasakal, Akreditasyon Sorumlusu Murat Başkar ile Basın Yayın Birim Personeli Nuray Uza'dan oluşan heyet, Bodrum Ticaret Odası'na gelerek “kıyas” çalışması yürüttü.

Kıyas çalışması ilk olarak BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç ziyareti ile başladı. Aydın Ticaret Odası'ndan gelen misafirlerle görüşen Mahmut S. Kocadon, bölgeler arası ticaret odalarının birlikte yapacağı bu çalışmalarının önemine değinirken, üyelere verilen hizmetin geliştirilmesinin önemine değindi.

Ziyaretin ardından BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder liderliğinde kıyas çalışması kapsamında, “Ticaret Odalarına yönelik kıyas çalışmalarının nasıl yürütülmesi gerektiği” konusunda temel eğitim katılan personele sunuldu. Eğitime ve sonrasında sürdürülen çalışmalara BODTO Birimlerinden ilgili personellerde katıldı.

Eğitim sonrasında AYTO ve BODTO arasında üye ilişkileri, lobicilik çalışmaları, fuarlar, basın yayın faaliyetleri, komite faaliyetleri, eğitim ve projeler ile performans değerlendirme süreçleri ve çalışmaları faaliyetler üzerinden paylaşıldı. BODTO'nun lobi faaliyetleri detayları ve uygulamaları ile anlatıldı. Personel performans yönetim sistemi uygulamaları, yaşanılabilecek muhtemel olumlu/olumsuz sonuçlar ve deneyimler paylaşıldı.

Kıyas çalışmasını değerlendiren Genel Sekreterler, 4.dönem akredite Odalar arasında yer alan Bodrum Ticaret Odası ve Aydın Ticaret Odası'nın üyelere yönelik hizmetin ve kurumsal yapının güçlendirilmesi yolculuğunda akreditasyon standartları kapsamında yürütülen faaliyetlerinin her iki Odanın gelişim basamaklarını yükselttiğini belirterek, işbirliğinin diğer çalışmalarda da devam etmesi temennilerini belirttiler.