Duyuru Arşivi
BODTO’YA AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ
22.07.2016 14:56

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında, Oda ve Borsalara düzenlenen sistem geliştirme ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda TOBB Akreditasyon Sistemi Uzmanı, Başdenetçi İlker Gür 21 Temmuz 2016 Perşembe günü BODTO'ya geliştirme ziyareti gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Dinç, Deniz Eyinç, Alper Özşeker, Meclis Katip Üyesi Murat Pahna, Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder ve tüm BODTO personeli ziyarette hazır bulundu.

Bodrum Ticaret Odası 2007 yılında (4. Dönem) akreditasyon süreci başlatılan ve 2013 yılından bu yana A sınıfı Akredite Oda olarak faaliyetlerini yürüten, Türkiye genelindeki 41. Akredite oda ünvanına sahip ve Muğla İlindeki ilk, Ege Bölgesinde 3. Akredite meslek kuruluşu olarak bu geliştirme ziyaretine de denetim gibi hazırlandı.

Başta BODTO Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri olmak üzere personelin katıldığı açılış toplantısında BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Eyinç 1977'den günümüze BODTO'nun kurumsallaşma yolculuğunu, üye hizmetlerini, projeleri ve faaliyetleri sunarken, BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder ise BODTO Akreditasyon Sistemi ve Entegre Yönetim Sistemi uygulamalarını, örnek ve iyi uygulama örneklerini paylaşarak yürütülen çalışmaları aktardı.

Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO'nun kalite ve akreditasyon çalışmalarını önemsediğini belirtirken, kurumsallaşma yolunda Bodrum'un önde gelen ve ilk kurumu olarak Odanın çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ise 2006 yılında başlanılan çalışmalarda 10 yılı geride bıraktıklarını, her yıl bu çalışmaları geliştirmek için çalışmaları sürdürürken, alınan başarıların yönetim ve personelin birlikte çalışıp, yüksek motivasyonu ile arttığını söyledi.

Ardından başlayan akreditasyon geliştirme ziyaretinde Türk Loydu Başdenetçisi İlker Gür, BODTO'nun tüm hizmet faaliyetlerini ve kalite dokümantasyon sistemini inceledi. Akreditasyon Standardı Politika Temsil, İş Geliştirme ve Eğitim, Kalite Yönetimi, Bilgi Danışmanlık ve Destek maddelerindeki faaliyetleri kanıtlarıyla birlikte sonuç raporları sunulurken,  Kasım-Aralık aylarında gerçekleştirilecek olan Akreditasyon Belgesi Yenileme Denetimine kadar yürütülecek iyileştirme çalışmaları tespit edildi.

Geliştirme ziyareti sonrası denetmen İlker Gür, BODTO'nun birçok faaliyetinin örnek kabul edileceğini belirtirken, çalışmaların sistemle birlikte geliştiğini, daha ileriye gitmek için yürütülecek bazı çalışmalarla Odanın kurumsal yapısının daha da ileriye gideceğini belirterek, ziyaret tamamlandı.