Duyuru Arşivi
BODTO DENİZ TEMİZLİĞİ PROJESİ 11.YILINDA
15.07.2016 11:22

“VENÜS” TEKNESİ KOYLARI TEMİZLİYOR

Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği katkılarıyla “Denizler Mavi Yaşar” ilkesiyle Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran 2009 da yola çıkan, “Venüs” isimli katı atık toplama teknesi bu yıl da Bodrum sahilleri ve Gökova koylarında hizmet vermeye devam ediyor.

Bodrum'da kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneği olan Venüs teknesi ile 2016 yılı yaz aylarında koylardan ve teknelerden katı atıklar toplanmaya devam ediyor.

BODTO Stratejik Planında vurguladığı temel konulardan olan “çevre koruma” faaliyetleri için çalışmaya devam ediyor. Gökova'daki koyların temizlenmesi ve tekne sahiplerinin bilinçlendirilmesi için de 2005 yılında Yüzgeç adlı tekneyle temizlik projesini başlatmıştı.

BODTO'nun çevre projesine diğer kurumlar da katkı verdi ve Venüs teknesi ile devam edilerek projemiz 2016 yılı itibariyle 11. yılına girdi.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, bakir koyların korunması için yola çıkan “Venüs” bu güne kadar ortalama 57.765 adet çöp torbası toplayarak birçok tekneye çevre duyarlılığı konusunda yol gösteriyor ve doğa bilincinin oluşmasına katkı sağlıyor. “Venüs” rotasında bulunan Ada Boğazı, Gümbet, Haremten, Bitez, Karaada, Çatal Adası, Kissebükü ve çevresi, Bağla, Kızılburun, Yalıçiftlik, Tavşanburnu, Aspat koylarına gelerek katı atıkları topluyor ve aynı zamanda mavi yolculuğa çıkmış diğer teknelerden çöp kabul ediyor. BODTO personeli tarafından çalışma esnasında fotoğraflanan Venüs teknesi özellikle Bodrumlu çevreciler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Geçen yıl aramızdan ayrılan ve projeye büyük katkı sağlayan, Tekne Kaptanı Sayın Kayabey Özkargın'ı da saygıyla anıyoruz…

Plaj ve kıyı temizliği yapan sivil toplum kuruluşlarına da destek veren BODTO, çevre bilincinin oluşması için farkındalık yaratmaya devam ediyor. Bu çalışmaya katkı veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.