Duyuru Arşivi
ROMANYA BAŞKONSOLOSU BODTO’DA
27.06.2016 16:19

24 Haziran 2016 tarihinde Romanya İzmir Başkonsolosu MİOARA ŞTEFAN ve  Konsolosluk Memuru Roxana Artenie Başakıncı ve Fahri Konsolos Mithat Karabıyıkoğlu BODTO'yu ziyaret etti. BODTO'yu temsilen ziyarette Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yard. Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder hazır bulundu.

Mahmut S. Kocadon; “Bodrum'a gelince bize uğradığınız için teşekkürler. Ziyaretleriniz umarım iyi sonuçlar verir. Tuccarlar ilişkileri kolaylaştırmak en önemli önceliğimizdir. Bu nedenle ne gerekirse yapmak için elimizden geleni yapmak isteriz.” dedi.

Baş Konsolos Mioara Ştefan; “Bodrum diğer turizm kentlerine göre şanslı, ziyaret ettiğimiz tüm şehirlere göre daha fazla turist Bodrum'da!”

Çanakkale'den Mersin'e kadar olan tüm kıyı şeridi sorumluluğunun Romanya İzmir Başkonsolosluğunda olduğunu belirten heyet, Bodrum'un diğer turizm kentlerine göre şanslı olduğunu gözlemlediğini belirtti. “Bodrum'un diğer bölgelere göre daha canlı bir yapısı var. Diğer turizm bölgelerinde işletmeler de çalışanları da oldukça mutsuzlar. Bodrum'da durum böyle değil” diyerek görüşlerini paylaşan Başkonsolos MİOARA ŞTEFAN iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapabileceklerini söyledi.

Bodrum'un yurtdışında doğru tanıtımı için çalıştıklarını belirten BODTO heyeti, birlikte yürütülebilecek tüm çalışmalara katkı vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

“Bodrum Leleg Yolu” projesi anlatıldı.

Başkonsolos Romanya vatandaşlarının daha çok bireysel, doğa ve spor turizmine yönelik faaliyetlerden hoşlandığı, keşfedebileceği, tarihi ve doğal bölgeleri tercih ettiğini söyledi. Bu çerçevede Bodrum'un ziyaretçilere her imkanı sunduğu belirtilirken, Bodrum'da 185 km'den oluşan yürüyüş ve doğa turizmi yapılacak Bodrum Leleg Yolu projesini ilgiyle dinleyen Romanya heyeti, bu projenin Bodrum'u tercih etmek için önemli bir sebep olacağını söylediler.

Romanya ile ticari-kültürel ve turizme bağlı ilişkilerin geliştirilmesi için iletişime devam edilmesi, BODTO'nun da İzmir Konsolosluğunu ziyaret etmesi, turizme konu alanların Romanya'daki operatörler başta olmak üzere doğru tanıtılmasının sağlanması, kültürel anlamda Romanya ve Bodrum arasında köprü oluşturulması için etkinlik planlanması, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası ile temas kurulmasına yardımcı olacak Konsolosluk ile bu konuda BODTO'nun kararı Konsolosluğa iletilerek hareket edilmesi, Turizm Fuarı Kasım ayında gerçekleşecek olup Bodrum olarak Romanya ile işbirliği ve ticari işler için görüşmeler planlanması, Muğla genelindeki üreticilerle Romanya'lı süpermarket sahiplerinin buluşturulması için etkinlik yürütülmesi ve  Bodrum Guleti alan Romanyalılar ve imalatçıların buluşturulması gibi birçok yürütülecek faaliyet hakkında görüşme yapıldı.

Bodrum'un genel ekonomik yapısı hakkında bilgilendirmeler yapılırken, Romanya heyetine, İngilizce Bodrum Yatırım Rehberi ve diğer broşür ve haritalar sunulurken, ilişkilerin devamının getirilmesine karar verildi.