Duyuru Arşivi
BODRUM PROFESYONEL GASTRONOMİ ATÖLYESİ TAMAMLANDI
Değerli Üyelerimiz,
16.05.2016 11:51

“Profesyonel Gastronomi Atölyeleri” kapsamında,  Bodrum Gastronomisi 'Denizden-Bahçeden-Tarladan' atölyesi Bodrum Ticaret Odası ve Karya Akademisi iş birliğinde, 9-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında, MSA Mutfak Sanatları Akademisi akademik desteği ile gerçekleşti.

Mutfak Sanatları Akademisi Eğitmen Şefi Efe Çakıroğlu liderliğinde yürütülen atölye, Bodrum Ticaret Odası Üyesi restoranların profesyonel şeflerinin katılımıyla Bodrum gastronomisinin yeniden doğuşu için bir başlangıç olan bu atölyelerde, gastronomi ilkeleri ve kuralları tekrar ifadelendirilerek, yaratıcı gastronomi çalışmalarının özendirilmesi sağlandı.

Bodrum restoran şeflerinin katılım gösterdiği atölyede; Denizhan, Akvaryum, Club Gümüşlük, Baa Bahçe, Köşem, Gebora, Otel Gümüşlük, Zazu, Musto, Kaya Güneri Yatçılık, Bağ Arası, Gemibaşı, Marmarina Saraylı ve Lemon Tree yer aldı.

Bodrum Gastronomisi 'Denizden-Bahçeden-Tarladan'

Atölye ile Bodrum'un denizinden, bahçesinden, tarlasından gelen ürünlerle yeni menüler çalışmak ve tekrarlayan araştırma ve atölyelerle Bodrum gastronomisini hem yerele hem de uluslararasına özendirmek ve Bodrum Markasına yükseltmek amaçlandı.

Bodrum Ticaret Odası üyelerinin katılımının desteklendiği atölye çalışmaları gelecek dönemde uygulamalarla devam edeceğini söyleyen BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon,  Bodrum'un lezzet haritasının bu tür çalışmalarla gelişmesinin önemini vurgularken, yeni tatların Bodrum'u tercih eden ziyaretçiler açısından önemli bir fark yaratacağını belirtti.

 

2 gün süren atölye çalışmalarında katılımcılar kendi yaptığı lezzetleri tadarken, katılım sertifikasına da sahip oldu.